Hiába a digitalizáció, a dolgozókat frusztrálja az irodai adminisztráció

A magyarok négyötöde elégedetlen a mindennapi munkahelyi adminisztrációval, a papírmunkával és az egyéb belső folyamatok kezelésével – derül ki a TOPdesk reprezentatív felméréséből.

 A kutatás szerint a legbosszantóbbnak azt tartják a válaszadók, hogy túl lassan kapnak választ a kérdéseikre, 75 százalékuk számára ez a legzavaróbb tényező. A munkavállalók közel fele szerint a nem kielégítő információszolgáltatás is megnehezíti a mindennapjaikat.

Az informatikai eszközök közül a nyomtatókkal gyűlik meg a legtöbb irodai dolgozó baja: több mint egyharmaduk válaszolta ezt. A második és harmadik helyen az új programok telepítése és a levelezőrendszerrel kapcsolatos fennakadások állnak. Kiemelték: a nehézségek miatt a válaszadók negyede nem tud higgadt maradni.

A válaszadók hetven százaléka számolt be arról, hogy közvetlenül informatikai szakemberhez vagy rendszergazdához fordul, amikor problémával találkozik. Tízből azonban mindössze négy munkavállaló tapasztalja, hogy 24 órán belül megnyugtató választ kap informatikai kérdéseire. Sok cégvezető nincs tisztában azzal, hogy már egy egyszerű szolgáltatásmenedzsment-rendszer bevezetésével is nagy mértékben racionalizálhatók a belső folyamatok.

Fotó: Getty Images