Hivatalosan is átadták az evosoft székházát

Dél-Budán még a tavalyi év végén elkészült az evosoft Hungary székháza a WING fejlesztésében, azonban a pandémia miatt csak most online kerülhetett sor a megnyitó ünnepségre. A 22 ezer négyzetméteres, Univerzum fantázianévre hallgató ingatlan a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként épült fel a Duna mellett az Infopark területén. A hatemeletes kutatás-fejlesztési funkcióknak is otthont adó épület a legkorszerűbb technológiákkal rendelkezik, és a LEED Gold minősítés kritériumainak is eleget tesz.

Mintegy 1500 fejlesztő költözött be az evosoft új irodaházába, amely az innováció egyik központja lesz Budapesten, hiszen 1400 m2-nyi laboratórium biztosítja a szakemberek munkáját, ráadásul a közeli egyetemekkel akár közös projektekben is lehet gondolkodni.

Nagy örömöt és egyben számos lehetőséget rejt magában, hogy az informatika és innováció bölcsőjében, a budapesti Infoparkban folytathatjuk tevékenységünket. A cég az elmúlt 26 évben nagy utat tett meg Magyarországon, amely mára hazánk egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata lett. Az új székház erősíti a céges közösséget is, amely igazán impozáns otthona lesz a munkatársainknak, mondta Petényi István, az evosoft Hungary ügyvezetője.

Összességében eddig több mint 1 millió m2-nyi területet építettünk, most is félmillió m2-nyi volumenben zajlik projektek előkészítése vagy fejlesztése. A legkorszerűbb környezettudatos minősítéssel rendelkezik az evosoft új székháza, többek között 9000 négyzetméternyi üvegfelület biztosítja a természet fényt, mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nem elég, hogy világszínvonalú tudásalapú tevékenységek honosodtak meg Magyarországon, hiszen ugyanolyan fontos, hogy az innovációt megfelelő minőségű épületállománnyal is támogassuk. Az épület különlegessége a homlokzat megnyitása a Duna felé, így az irodaház folyótól távolabbi traktusai is megfelelő fényviszonyokkal rendelkeznek, és onnan is kiváló perspektíva nyílik a városra, tette hozzá Noah Steinberg.

A fejlesztés átadásával teljessé vált Budapest meghatározó K+F fókuszú irodaparkja, az Infopark. Az új irodaépület különlegessége az óriási homlokzati áttörés, amely a letisztult üvegfelületben szinte „ablakot” nyit a Dunára. A kellemes térérzethez hozzájárul az épületen belül, valamint a tetőkön és a teraszokon található zöldnövényzet, valamint az épület körül kialakított fásított park is.

A Siemens 100 százalékos tulajdonában álló evosoft Hungary ipari szoftverfejlesztéssel foglalkozik az automatizálástechnika, az integrált hajtásvezérlés, az orvosi képalkotás, valamint az elektromos autók és energetika területén. Az elhelyezkedésénél fontos szempont volt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Informatikai Karának közelsége.

Fotók: MTI