HOP Passage néven épít új irodaházat a WING a Hungária Office Parkban

HOP Passage néven indítja el következő irodafejlesztését a WING a Hungária körúton található Hungária Office Parkban (HOP). A tervezett új épület a 2020 év végén átadott, és nemzetközi bérlőknek bérbeadott Gizella LOFT szomszédságában helyezkedik majd el. A 13.600 négyzetméter bérbeadható irodaterülettel és 3 pinceszinten 376 mélygarázs parkolóhellyel rendelkező irodaépület a Hungária Office Park egy teljesen új fejlesztési projektje, amely a BREEAM Excellence és Acces4you minősítéseknek megfelelően épül fel. A tervek szerint a fejlesztés építési szakasza 2022 elején veszi kezdetét, az átadásra pedig várhatóan 2023 végén kerül sor.

A Hungária Office Park egyik legnagyobb előnyét kiváló városi elhelyezkedése jelenti. A kiemelt közlekedési csomópontban, egyúttal Budapest legfontosabb körútja, a Hungária Körút mentén található ingatlan térfalai mögött nyugodt, zöld környezetben megvalósuló új épületek a belvárostól 10 percen belül találhatóak, és a város szinte minden pontjáról könnyedén megközelíthetőek személygépkocsival, illetve az irodapark előtt elhaladó 1-es villamossal, továbbá számos buszjárattal és trolibusszal. Ezen felül kerékpárút is vezet az irodaparkhoz, valamint a Zugló vasútállomás a körút szemben lévő oldalán, karnyújtásnyira található.

Az új fejlesztés a korábbi három hektáros területen működő Siemens telephelyen található, amely 2021 nyarától Hungária Office Park néven működik tovább. Az egykor telefongyárként funkcionáló terület 1990-ben került a Siemens tulajdonába és vált magyarországi székhelyévé. A WING 2018-ban vásárolta meg az ingatlant, és kezdte el a fejlesztési tervek előkészítését. Első lépésként a terület legmagasabb épületének, a Gizella LOFT-nak a felújítása történt meg és került átadásra határidőre és bérlői igényekre szabva a TÜV Rheinland és más bérlők számára. 

A Hungária Office Park fejlesztésének soron következő üteme a HOP Passage irodaház, amely a hangulatos zuglói Gizella utca egyik foghíj telkén felépülő új irodafejlesztés lesz. Ezt követően 4 ütemben még 3 új épülettel és a meglévő ipari műemléki védettséggel rendelkező épületek újragondolásával és felújításával bővül majd az irodapark. A területen jelenleg is közel 40.000 négyzetméter bérbeadható épület található, amely az új építések és környezettudatos felújítások eredményeként egy összesen 65.000 négyzetméter bérbeadható irodaterülettel és mintegy 1.000 parkolóval rendelkező irodaparkká alakul.

Az épület egyedisége és névadója, hogy két emelet magas átjáró vagy más néven passage köti össze a Gizella utat az épület belső részén kialakított zöld, nyugodt parkkal. A belső oldalon teljes kertre néző üveghomlokzattal rendelkezik az épület, az utcai oldalra pedig szalagablakok kerülnek, belső árnyékolóval kiegészítve, így rengeteg természetes fény jut kontrolláltan a belterekbe. Az újonnan épülő komplexumban két földszinti recepció kap helyet, ezzel lehetővé téve az épület több bérlős kialakítását, akár exkluzív bejáratot kínálva az ezt igénylő vállalatok részére. A mélygarázsban húsz darab elektromos autótöltő állomás lesz megtalálható, továbbá a kerékpárral közlekedő munkavállalók számára zuhanyzóval ellátott öltöző áll majd rendelkezésre.

„A WING hosszútávú, élhető várost célzó fejlesztési stratégiájának részeként döntöttünk a Hungária Office Park több ütemet felölelő, nagyszabású fejlesztésének elindítása mellett. A korábban Telefongyárként, majd a ’90-es években a Siemens tulajdonában álló, részben ipari telephelyként működő ingatlan koncepcionális újratervezése és teljeskörű felújítása szervesen illeszkedik a WING vállalati filozófiájába, miszerint egy városi, nagy történelmi múlttal rendelkező barnamezős területet a mai ingatlanpiaci elvárások maximális figyelembevételével újrahasznosítunk, és töltünk meg új ötletekkel, funkciókkal és élettel. Az elkövetkező években a Hungária körút egyik meghatározó, fejlesztési potenciállal is bíró ingatlanán, a meglévő épületek átalakításával és felújításával, valamint új épületek fejlesztésével egy közel 65.000 négyzetméternyi új, környezettudatos komplexum jön létre, amelynek első ütemeként a HOP Passage irodaház valósul meg” – mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

A hangulatos, városias környezetben már ma is minden egyszerűen elintézhető, a közelben több élelmiszerbolt, bank, ATM, gyógyszertár, pékség és étterem is elérhető, miközben a Hungária Office Park már most is széleskörű szolgáltatásokat nyújt bérlőinek. 2021 júliusában új bisztróétterem nyílt az ingatlan központi épületében, a Hungária krt.-i oldalon több mint 500 négyzetméteren, külön kávézóval, kertre tájolt terasszal. 2021 tavaszán nyitotta meg kapuit a Synergym nevű új fitneszközpont 1.000 négyzetméteren, és telepítésre került egy többállásos Alteo elektromos autótöltő, Share Now autómegosztó szolgálatással együtt. Az irodában dolgozók lelki és fizikai feltöltődését célozza a szökőkúttal ellátott belső kert, a tetőkertek, illetve a közeli szomszédságában található, megújuló Városliget.

„Hiszünk a városi lokációkban és a Hungária körúton kialakulóban levő új budapesti irodafolyosóban, amely versenyképes alternatívát nyújthat a lassan megtelő Váci út mellett. Szintén ezen a körgyűrűn adtuk át 2008-ban az Allianz székházát, 2018-ban a Telekom Székházat és a Material Center felújításaként újjászületett Skylight City irodaházat, valamint 2020 végén a Gizella LOFT komplexumot, amelyek határidőre és teljes mértékben a bérlő igényeire kialakítva készültek el. A Hungária körgyűrű Üllői úti csomópontjában található a WING fejlesztette Telekom székház, amelynek szomszédjában jelenleg a Liberty irodaház építése zajlik. A Hungária Office Park hasonlóan fókuszban van, hiszen itt a Hungária körút és Thököly út kiváló infrastruktúrája találkozik a hangulatos, emberközpontú, zuglói városrésszel, ami egyedi vonzerőt biztosít ennek a területnek” – tette hozzá Schőmer Norbert, a WING irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese.

Fotó: Gizella Loft – illusztráció