Így fog kinézni a H2Offices irodakomplexum a Váci úton

2020 augusztusában elkezdődött a Skanska legújabb magyarországi projektjének, a H2Offices irodaháznak az építkezése a Fővárosi Vízművek egykori telkén. Most bepillanthatunk a jövőbiztos irodaegyüttes látványterveibe. A Skanska és a dán építész iroda, az Arrow Architects által megálmodott irodakomplexum a környezettudatosságot a hagyományos skandináv dizájnelveken keresztül közelíti meg. Az eredmény egy innovatív, emberközpontú és a természettel harmóniában működő épület.

A tervezéskor a hely örökségéből merítettek ihletet, így a víz elem még a projekt elnevezésében is kiemelt szerepet kapott. A látványtervek és a projektről készült film most már látni engedik a víz által megteremtett szimbolikus kapcsolatot az épület kertjében. A találkozási pontként szolgáló, mindenki számára nyitott kertet a víz és a zöld növényzet tölti meg frissességgel, amire a forgalmas üzleti városrészben nagy szükség van. Az okos vízgazdálkodás az eső- és talajvíz hasznosítása révén lehetővé válik az egyik legértékesebb természeti kincsünk, a víz fenntartható kezelése.

A multifunkcionális kertet tágas, természetes fénnyel bevilágított irodaterek ölelik körül, a dupla magasságú skandináv előcsarnok és az épületeket összekötő előtető különleges karaktert kölcsönöz a projektnek. Jó minőségű beltéri levegő, kényelmes munkaterek, meleg, barátságos fényviszonyok, természetes anyagok, valamint könnyen elérhető rekreációs lehetőségek és szolgáltatások sora várja a jövőbeli bérlőket. A biciklitárolók, az öltözők és zuhanyzók, valamint az elektromos töltőállomások ösztönzik a környezetbarát közlekedési lehetőségek használatát, ezzel is csökkentve az épületet használók ökológiai lábnyomát. Az itt dolgozók kihasználhatják a tetőtéri futópálya által nyújtott edzési lehetőségek előnyeit is, ami hozzájárul egészségük és jó közérzetük fokozásához. A legfelső emeleten található zöld teraszok pedig egyedülálló kilátást nyújtanak a városra.

“A világjárvány következtében nagy hangsúlyt kapott az irodaválasztás. A bérlők jövőbiztos irodaházakat keresnek, amelyek a változó körülmények között is megállják a helyüket. A H2Officesben az egészségbiztonság, az emberközpontúság, a fenntarthatóság és az innováció egyszerre jelenik meg. Az energia- és költséghatékony működés minden Skanska épület védjegye, azonban a bérlői igények és a felhasználói élmény ilyen magas szintű integrációja kivételes projektté teszi a H2Offices-t” – emelte ki Alexandra Tomášková, a Skanska magyarországi és csehországi tevékenységéért felelős ügyvezető alelnöke.

„Az egységesség vezető motívumként jelent meg a tervezés során. A H2Offices három épületből áll, melyeket a fehér homlokzat tesz egységessé a zöld és kék környezetben. Az előtető összeköti az épületeket és szemmagasságban egy külön teret alkot, keretet adva az épületeknek és a zöld területnek. A projekt középpontjában a parkosított kert áll, mely összeköti az épületeket és az embereket. A kertbe lépve a fehér homlokzat melegebb tónusúvá válik, ami tovább fokozza a kert különleges hangulatát, valamint erőteljes tér- és közösségérzetet teremt a H2Offices számára” – mondta Ulrik Raysse, az Arrow Architects alapító partnere.

Az irodakomplexum összesen 65 000 négyzetméternyi bérelhető területet kínál majd. Az első épület nyolc emeletét három föld alatti parkolószint teszi teljessé. A generáltervezői munkát a Studio IN-EX végzi, a zöldfelületek kialakítását pedig a Lépték-Terv Tájépítész Iroda.