Ilyen irodákba térünk vissza 2022-ben! – Elindult Az Év Irodája közönségszavazás

Idén rekord számú, 218 pályázó várja majd izgatottan a tavaszi eredményhirdetést. A növekvő érdeklődés egyrészt azt mutatja, hogy az irodák továbbra is fontos szerepet töltenek be a vállalati kultúrában, valamint továbbra is igazolja az office branding helyét a munkáltatók eszköztárában. Egy szép és jól működő iroda ugyanis jelentős vonzerővel bír a munkavállalók számára.

A budapesti mezőny mellett számos vidéki pályázat érkezett, és a versenyzők ezúttal is magasra tették a mércét. Az ergonómia és a funkciók mellett elképesztő design megoldásokkal találkozhatunk és számos esetben tapasztalható, hogy a cégek tevékenysége izgalmas és kreatív formában kerül kifejezésre a belsőépítészeti kialakításban. Az irodákban gyakorlatilag testet ölt a vállalatok stílusa és kifejezésre kerül az, ahogyan a munkavállalókat és az ügyfeleket értékelik. 

“Megfigyelhető, hogy a koncentrációt igénylő munkavégzés támogatásának érdekében egyre gyakrabban szeparált helyiségeket alakítanak ki, ugyanakkor nagy figyelmet kapnak a kötetlen beszélgetések és a közösség építés számára kialakított kollaborációs területek is.  Az irodák mellett szintén figyelemre méltó a közösségi terek fejlődése, ami érthető, hiszen kiváló alternatívát jelentenek a home office okozta szeparáció ellensúlyozására. A munkavégzést támogató funkciók mellett ugyanis egyre több lehetőséget kínálnak közösségi sport- és kulturális rendezvények – mint például színház – vagy gyerekprogramok számára is, akár a Balaton partján vagy egy belvárosi tetőteraszon” – emelte ki Az Év Irodája ügyvezetője, Fodor Dániel.

A verseny idén Cs. Kovács Nikolett személyében új zsűri elnököt köszönthet, aki korábban nevezőként a dobogó minden fokát bejárta az általa vezényelt iroda kialakításoknak köszönhetően, tehát pontosan tudja, hogy gyakorlatban mi vonzza majd a dolgozókat.

“Az irodapiac eddig sem tudta függetleníteni magát a gazdaságtól, melyet a járványhelyzet meglehetősen átrendezett. Az idei évben átadott terek tervezőinek viszont a járványhelyzet okozta kényszerű paradigmaváltást is implementálni kellett. Hatalmas izgalommal várom, hogy milyen megoldások születtek a design és a praktikum vékony mezsgyéjén úgy, hogy a dolgozók elégedettsége mellett a biztonságukra is legalább akkora figyelmet fordítottak” – hangsúlyozta az új elnök.

A nevezési időszak lezárult, a zsűri hamarosan megkezdi az értékelési folyamatot, ami azt jelenti, hogy január 3. és február 3. között a nagyközönség számára is megnyílik a szavazási lehetőség, hiszen a szervezők évről évre kikérik a verseny követőinek véleményét is.

Ha még nem szavaztál, ITT megteheted!

Fotók: Az Év Irodája verseny 2021-es győztesei