Ilyen lett az HBO irodája!

Az HBO-t valószínűleg nem kell bemutatni senkinek, de egy kis háttérinformáció mindig jól jön. Az HBO az amerikai Time Warner cég leányvállalata, mely prémium mozi csatornákat működtet HBO és Cinemax neveken. Az HBO-nak csak Amerikában több mint 38 millió előfizetője van és világszerte közel 150 országban érhető el, a műsorszórást 1972. november 8-án kezdte meg az USA-ban. A nagymúltú vállalat folyamatosan bővül és terjeszkedik, éppen ezért kellett új főhadiszállás után nézniük. Seattle-ben a Hill7 irodaház fölső három emeletét vették birtokba és alakították át. A legalsó, kilencedik emeleten található a recepció, valamint a hatalmas open office-ok, melyek a tartalom és technológia fejlődését segítik elő. A csapatmunka alap a cégnél, de sokszor módosul a felállás: a csoportok mérete és a feladatok jellege állandóan változik, és ezeket az átalakulásokat az irodának is követnie kell. Éppen ezért volt fontos, hogy egy rugalmas és alkalmazkodásra képes irodateret hozzanak létre, mely hemzseg az írható falfelületektől és a variálható bútoroktól.

A külön gondozást igénylő munkafolyamatok saját helyiségeket kaptak, így jött létre egy, mely a termékek tesztelésére szolgál és egy vetítőterem is. Ha a munkatértől elszakadnának a munkatársak, egy belső lépcsőházon keresztül juthatnak el a fentebbi emeletekre. A tizediken található az egyik legfontosabb helyiség: a kávézó. Itt egy kényelmes leülős tér, valamint a könyvtárszoba található. Az arculati elemek nagy figyelmet kapnak a vállalat életében, így egy dizájnstúdió is a kollégák rendelkezésére áll, amit alkalom adtán workshopok helyszínéül is használhatnak. Ha a dolgozók még ennél is magasabból csodálnák meg a várost, akkor a lépcsők segítségével a 11. emeletre is feljuthatnak. Ezen a szinten egy nagy közösségi szobában pihenhetnek és beszélgethetnek a munkatársak, de a fókusz nem a munkán, hanem a közösség összekovácsolásán van. Ennek erősítésére alakítottak ki egy játéktermet is, ahol a kollégák különböző játékokon mérhetik össze a tudásukat.

Az egész iroda arculata megjelenésében és anyaghasználatában is a Csendes-óceán egyes elemeit, a tenger és a high tech összefonódását jeleníti meg. Kötél a mennyezeten, rusztikus faanyagok, nyers acél és zsinóron függő lámpák. Tisztára, mint egy modern dokkban!

Forrás: Office Snapshots