A IMMOFINANZ rugalmas irodamegoldásai nagyot mentek a piacon

Az IMMOFINANZ budapesti myhive irodaházaiban 2021-ben több mint 25 300 négyzetméter került bérbeadásra, ebből közel 14 300 négyzetméter új bérleti szerződéskötés, és több mint 11 000 négyzetméter pedig a meglévő szerződések meghosszabbítása vagy bővülés volt.

A siker egyik kulcsa, hogy a tavalyi évben a vállalat bevezetett több új rugalmas irodaterméket, többek között a mycowork-öt és a myoffice-t, amelyek rövid időn belül népszerűek lettek a bérlők körében. A vállalat célja olyan rugalmas bérleti konstrukciók létrehozása, ahol a rugalmasság mind a bérleti területre, mind a bérleti időtartamra vonatkozik. 

Olyan könnyen adaptálható és változtatható irodaterek, valamint szétválasztható helyiségek kialakítása, amelyeket rövid időre is bérbe lehet venni az irodaház teljes szolgáltatáscsomagjával együtt. A bérlők megfizethető termékeket keresnek biztonságosan és kényelmesen, a munkatársak pedig rugalmas megoldásokkal rendelkező emberközpontú irodában szeretnének dolgozni. Ráadásul fenntartható módon, hiszen a teljes hazai iroda portfólió 2022 elejétől kizárólag zöld energiára támaszkodik.

„Az elmúlt időszak számos trendet felgyorsított az irodapiacon. A hazánkban is bevezetett rugalmas irodatermékek és a myhive márka vonzereje tovább erősítette portfóliónkat” – mondta Vörös Ottó, Country Manager Finance & Support, IMMOFINANZ Hungary. „A myhive Haller Gardens felújítása a tervek szerint zajlott, az épület mostantól megújulva várja bérlőit, az épületszárnyak közötti zöld szigetek és kertek pedig szintén felújítva hamarosan visszakerülnek a bérlők birtokába.”

A STOP SHOP-okhoz köthetően közel 40 000 négyzetméteres sikeres bérbeadás zajlott az elmúlt évben. 35 100 négyzetméter a jelenlegi bérleti szerződések meghosszabbítására vonatkozik, és közel 4 500 négyzetméter új bérlői szerződés megkötése volt. Az IMMOFINANZ, mint Európa vezető kiskereskedelmi park üzemeltetője növekedési stratégiája részeként folyamatosan erősíti pozícióját. A legutóbbi felvásárlások Horvátországban és Olaszországban történtek. 

Az elmúlt két évben a bérlők és vásárlók körében egyaránt népszerű STOP SHOP kiskereskedelmi lánc válságtűrőnek bizonyult. Az IMMOFINANZ Magyarországon 2021 végéig több mint 100 elektromos töltőpontot telepített és adott át a teljes STOP SHOP hálózatában, bővítve ezzel a helyi szolgáltatásportfólióját.

„A helyi STOP SHOP-ok kiemelkedően jól teljesítenek, a koncepció remekül működik, hiszen a könnyen megközelíthető parkok magas szinten képesek kielégíteni a helyi keresletet, mindemellett élvezetes vásárlási élményt nyújtanak. Ezt igazolja az is, hogy magyar portfóliónk szinte teljes egészében bérbeadott” – tette hozzá Vörös Ottó.