Lassan épülhet a szegedi Science Park

Kiírták a közbeszerzést a szegedi lézeres kutatóközpont (ELI) melletti tudományos ipari park területére. A nyertesnek a teljes közműhálózatot meg kell terveznie a 85 hektáros területen. A legjobb ajánlattevőnek a közművek megtervezése mellet a hatósági engedélyeztetés is el kell végeznie, valamint el kell látnia a tervezői művezetési feladatokat az építkezés idején. Sőt, nemcsak az informatikai-, áram-, víz-, csapadékvíz- és gázhálózatot kell megterveznie, hanem a Science Park közútjait, járdáit, kerékpárútjait és a közvilágítást is.

Tehát az épületeken kívül minden infrastruktúrát ki meg kell terveznie a nyertesnek. A jelentkezési határidő március 6-a, míg a munkára 9 hónapot biztosítanak, amit meg lehet hosszabbítani. Így már az is biztos, hogy a komolyabb építkezés leghamarabb jövőre indulhat el.

Január 30-án ugyanis megjelent az ajánlattételi felhívás az inkubátorház építésére is a Közbeszerzési Értesítőben. Az inkubátorház az egykori laktanyaépület átépítésével készül. A meglévő, háromemeletes, összesen mintegy 4260 négyzetméter hasznos területű épület teljes építészeti, épületgépészeti, erős-, és gyengeáramú felújítását kell elvégezni.

Az inkubátorházban nem csupán irodákat és a hozzájuk tartozó tereket kell kiépíteni, hanem egy összesen 700 négyzetméteres egészségügyi laboratórium és biotechnológiai kutatási és kísérleti laboratórium kategóriának egyaránt megfelelő labort is. Az ajánlatok beérkezése után az építkezés legkorábban júniusban indulhat el. Érdekesség, hogy az ajánlati felhívásban az ár 70, a minőség 25, a szakemberek többlettapasztalata 5 pontot jelent a 100-ból.

Botka László, Szeged polgármestere korábban bejelentette: az önkormányzat mintegy 4 milliárd forintból kiépíti a közműveket a tudományos ipari park területe körül. Közutak, kerékpárutak épülnek és a közösségi közlekedés feltételeit is megteremtik annak érdekében, hogy a parkot be lehessen vonni a város közlekedési infrastruktúrájába. A tervek szerint öt darab önjáró trolit szereznek majd be, ezek Szeged belvárosa és a tudományos ipari park között járnának.

Öt-hatezer új munkahellyel számol a tervezett tudományos ipari parkban Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem egykori rektora, a lézeres kutatóközpont nemrég megválasztott igazgatója. A több ezer jól fizető álláshely várhatóan jó hatással lesz a szegedi gazdaság többi területére is a szolgáltató szektortól a vendéglátásig.

A Science Park építését 2017-ben jelentette be a kormány, a járműipari kompetencia központ alapkövét 2018 nyarán tette le három miniszter, de az állami beruházásban, a kormány azóta nem tett semmi látványosat az ügyben. A most elinduló közművesítési folyamat azért is fontos lépés, mert megfelelő infrastruktúra nélkül cégek sem tudnak betelepülni a tudományos ipari parkba.