Már szerkezetkész a Liberty irodaház, ahol szálloda is helyet kap

A Wing otthon érezheti magát a Hungária Körgyűrűn, azon belül is a Könyves Kálmán körúton, hiszen a székhelye is a Rákóczi híd pesti hídfőjénél a Máriássy Házban található. Az Üllői úti kereszteződésben pedig pár éve kiemelkedő fejlesztést valósított meg a Magyar Telekom impozáns és ikonikus székházának a felépítésével.

A szomszédos telken 2019-ben kezdte meg a Liberty irodaház kivitelezését, amely mára elérte a szerkezetkész állapotát. A pandémia miatt időközben változó gazdasági és irodapiaci helyzetben némileg lassítottak a beruházáson, és az irodaterek mellett szállodafunkció is helyet fog kapni a komplexumban.

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút kereszteződése a Ferihegyről érkezők számára Budapest kapujaként is értelmezhető, hiszen egyre több markáns épületről számolhatunk be. A régebben elkészült Népliget Center mellett az autóbusz-pályaudvar, a Groupama Aréna, illetve az MVM Dome fémjelzi a környék felértékelődését.

Visszatérve a Liberty-re, a két szárnyból álló épület első ütemében megvalósuló déli szárnyban az irodákon kívül egy 332 szobás, dual-branded ibis-Tribe hotel is helyet kap. Az irodaterek 2023 tavaszától, míg a szállodák 2023 őszétől nyitják meg kapuikat, így ez lesz az első Magyarországon átadott Tribe Hotel. A második ütem északi szárnyában irodaszintek találhatóak, amelyek átadása szintén jövőre esedékes.

Az épületben a kétféle funkciót elkülönülten, de egymást jól kiegészítve alakítják ki. Az iroda- és a hotelszintek külön lobbyból lesznek megközelíthetők, a szállodai szobák az 5-8. emeleten kapnak helyet. A földszinti lobbyban étterem és business corner várja a látogatókat, valamint egy 250 fő befogadására alkalmas konferenciaterem.

Mindezek a szolgáltatások elérhetőek lesznek az irodai bérlők számára, ugyanúgy, ahogyan például a tisztítószolgáltatás, a taxirendelés, vagy a kerékpártárolók és -öltözők. Kialakítanak egy ökológusok által összeállított növényzet és vízfelület alkotta belső kertet is, valamint a tetőn sportpályák, futópálya és pihenőkertek nyújtanak majd aktív kikapcsolódási lehetőséget.

Az épület megtervezése során nem csak a látvány, de a funkcionalitás is nagyon fontos szempont volt. Az előregyártott betonból készült, szintenként kinyúló párkányok nem csak markáns építészeti elemként szolgálnak, hanem az emeletek közötti tűzgátak, az ablaktisztító járdák és a díszítő lamellákat tartó szerkezetek is egyben.

Természetesen a környezettudatos megoldások is nagy szerepet kaptak, a cél a BREEAM Excellent minősítés elérése. Ennek jegyében az ingatlanban energiahatékony berendezések, például hővisszanyerős szellőzőgépek, illetve alacsony fogyasztású LED lámpatestek és alacsony vízfelhasználású szaniterek is helyet kapnak. Az egyre elterjedtebb elektromos gépjárművek töltési lehetőségét pedig elektromos töltőállomások biztosítják. Emellett érdekesség, hogy a fűtést távhő biztosítja majd.