Elkészült az óbudai RoseVille irodaház

Egy hónappal az első bérlő beköltözése előtt megszerezte a használatbavételi engedélyt a RoseVille. Az ATENOR által fejlesztett 15 500 négyzetméter bérbeadható területű, környezetbarát épület idén júliusban kezdi meg működését.

A hatósági szabályoknak és a szakmai elvárásoknak maradéktalanul megfelelt az épület, így engedélyezték az ATENOR BREEAM Excellent- és Access4You Gold-minősített, ESG-kompatibilis irodaprojektjének használatbavételét, ahol rövidesen meg is kezdi működését az irodaházban bérleti szerződéseket elsőként aláíró hazai és nemzetközi bérlők csoportja, többek között a Veeva Systems, a L’Oréal és maga a fejlesztő, az ATENOR.

A RoseVille bérlői egy kellemes óbudai városrészbe költözhetnek be, ahol számos szolgáltatás elérhető sétatávolságban, köztük éttermek, kávézók, cukrászdák, pékség, szupermarket, egészségügyi szolgáltatók, konditermek és rendezvényközpontok is. Az irodaház a legmagasabb műszaki minőségben épült meg, ráadásul Magyarországon a fejlesztő ATENOR Budapesten az elsők között írt alá ún. „zöld bérleti szerződéseket” a Bécsi úti projektben.

A 10 európai országban – köztük 2008 óta Magyarországon is – tevékeny belga ingatlanfejlesztő ATENOR 2021-ben CO2-semlegességi tanúsítványt szerzett és nemrég kiemelkedő sikereket ért el a zöld finanszírozás területén, zöld kötvények kibocsátásával befektetői részére. 2022-ben szektorvezetői státuszt szerzett az elérhető legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel, melyet a Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) ítélt oda a nemzetközi ingatlanfejlesztőnek.