Megújult a KÖKI ételudvara, amely otthonos közösségi tér is

A 2019-ben új KÖKI-tulajdonosként színre lépő Adventum Group folyamatosan fejleszti a bevásárlóközpontot, amelynek legújabb eredménye a 2000 m2-es gasztro-tér teljes újraszabása. Az Év Irodája verseny Az Év Közösség tere kategóriában is megismerkedhetünk ezzel a fantasztikus fejlesztéssel.

A KÖKI FoodPort megújulása mögött egy megfelelően átgondolt üzleti stratégia áll, hiszen a felújítást követően mérnöki megoldásaiban és esztétikájában is attraktív, a természetet hűen a beltérbe helyező, a bevásárlóközpont fejlesztéseivel harmonizáló, akár külön brandként is működő közösségi tér jött létre.

A tervezés és a kivitelezés során adottság volt a meglévő anyaghasználat, vagyis a karbonlábnyom csökkentése jegyében a padlóburkolatok, monolit álmennyezetek és kerámia pillérburkolatok túlnyomó része megmaradt. A pillérek rideg üvegburkolatai lekerültek, és előnyt kovácsolva a minimál stílusú betonfelületekből ide könnyített acél installációkba ültetett élőnövényeket telepítettek.

A hely a fenntartható és akusztikus elemek igazi tárháza: természetes fa helyett tartós, fahatású padlók kerültek a zónákba, valamint minden fahatású fal-, és akusztikai burkolatot ipari melléktermékből préselt anyagból építettek be. A zajelnyelést kőzetgyapot- és gipszrostszármazékból készült akusztikai lapok biztosítják a falfelületeken, ennek hatását tovább fokozza a mennyezeti lamellák és burkolatok hanglágy anyagokra való váltása, valamint a kárpítozott felületek széleskörű alkalmazása.

Korábban középtájban egy kétszintes kávézó gátolta a jó adottságokkal rendelkező és nagyvonalú terület átláthatóságát, ezért ennek elbontásával született meg az a transzparens és jól besétálható térszerkezet, ahol látogató a teljes ételkínálattal közvetlenül kapcsolatba kerülhet.

A a bevásárlóközpont fontosabb belső forgalmi útvonalairól könnyedén megközelíthető gasztro-körút lehetőséget ad a látogatóközönség szerint szegmentálható három főbb zóna megalkotására, ahol bizonyos zónák szinteltolásával, megfelelő világítási megoldásokkal és zöldben úszó lugasokkal erősítettek rá a tér felosztására.

Az üzleti zónában kialakított, hagyományos és rejtettebb bokszok egyaránt kedveznek a bizalmasabb üzleti munkamegbeszéléseknek vagy akár a távmunkában dolgozóknak. A fiatalos zóna jóval szellősebb területe élénkebb színvilágot kapott hozzá illő „lazulós” sarkokkal. A családi zóna pedig egy színes és vidám beltéri játszótérben összpontosul, ahol a gyerekek játszhatnak étkező családjuk és barátaik tekintetének kíséretében.

A megújult FoodPort mellett a KÖKI a látogatókat a tetőteraszon frissen megnyílt DinoParkban is várja, ahol 80 acélszerkezetű dínó-installáció található.

Tervezők, kivitelezők: Art Front Hungary, AddVal, ProInterier