Mi elkezdtük, ti folytassátok! 10 éves Az Év Irodája – válaszol: Lovas Gusztáv

Lovas Gusztáv 22 éve alapította a DecorFloor-t, vagyis az első pillanattól fogva aktív részese a hazai irodapiac kibontakozásának és fejlődésének.

1. 10 éves Az Év Irodája. Mi történt az elmúlt 10 évben a te olvasatod és tapasztalatod szerint az irodapiacon és a munkahelyek világában? Hogyan zajlott a munkahelyek evolúciója és revolúciója?

Rengeteg változás történt az elmúlt 10 évben. Alapvetően ilyenkor sokan a trendekre gondolnak, és lelki szemeik előtt színek, mintázatok, stílusváltás képe lebeg. Az én fejemben egy gazdasági válság van, és az abból eredő számtalan változás, ami nem csak minket, mint a Decor Floort, hanem az egész irodapiacot is érintette és érinti a mai napig. A piac sokkal bonyolultabbá vált és egy teljesen új építészgeneráció lépett a 10 évvel ezelőtti építészek helyére/mellé. Míg mi együtt indultunk sok szakemberrel és közösen jártuk végig a szakma göröngyös útját, addig az építészek cserélődtek és a tapasztalatokat mi tudjuk átadni a termékeinken keresztül. Nagyon fontosnak tartom, hogy a design mellett a megfelelő szakmai kritériumoknak is megfeleljenek az irodaterekbe kerülő bútorok, burkolatok. Ezt igyekszünk – nem csak az elmúlt 10 évben, de a mögöttünk álló több mint 22 évben – demonstrálni a projektjeinken keresztül. Az előző 10 évben a válság lerombolta, a fellendülő piac pedig visszaépítette ezt a folyamatot, és mi mindvégig igyekeztünk biztos padlóként jelen lenni:) A irodaterekbe egyre inkább beférkőzött a design és a munkavállalók jóllétére való törekvés. Ez egyértelműen a 10 év eredménye.

2. Októberben tíznapos fesztivál keretében zajlik az Office Week, és ellátogathatsz többek között az OfficeXPO interior dizájn kiállításra is. Mire lehet jó egy irodatér kiállítás?

A piacot mindig fellendíti egy ilyen jellegű esemény, láthatjuk a trendeket, tanulhatunk egymástól, találkozhatnak a szakma szereplői. Valamint a végfelhasználók, az outsider érdeklődők is közelebb kerülhetnek ehhez a szegmenshez, hiszen a kiállítás bárki számára látogatható.

3. Ha kiállítóként lennél jelen a rendezvényen, te mit mutatnál meg, mit tartasz fontosnak, ami megváltoztatta az irodádat, jobbá tette a munkahelyi hangulatot és a közösséget, és hatékonyabbá vált a céges működés?

Mi is jelen leszünk a kiállításon, elengedhetetlennek tartjuk, hogy több mint 22 év piaci jelenlét mellett ne csatlakozzunk egy ilyen rendezvényen. Bár a WELL Building most kezd körvonalazódni a hazai piacon, legfőbb partnerünknek, a Millikennek köszönhetően már a Decor Floor indulása óta missziónk az, amit a szervezet képvisel. A munkahelyi jóllét kialakítása és megtartása az egyik legfontosabb szempont számunkra, amihez kiváló eszköz a Milliken Carpet.

4. Mit szeretsz, és mit utálsz az irodádban? Mi a kedvenc tárgyad, bútorod, tered a munkahelyeden?

A Szépvölgyi úton található irodánk minden egyes része az itt jelenlévők igényei szerint lett átalakítva és berendezve. Nem tudok olyat mondani, amit utálok. Számtalan emlék köt az épülethez. Egy közös szőnyeg lerakás a break out helyiségünkben, sütögetések az udvaron, megannyi sikeres tárgyalás a pointzero bemutatótermünkben vagy épp a jó hangulatú kávézások a teakonyhában… Ezen emlékek mellett pedig nem utolsó szempont az sem, hogy a teljes épület az általunk forgalmazott burkolatokkal, bútorokkal lett berendezve, így nem csak műszakilag, de esztétikailag is kimagasló a környezet, ahol dolgozunk. Így nem tudok kedvenc tárgyat, bútort vagy épp teret sem kiemelni, kedves emlékek vannak a fejemben, amiket a kollégáimmal közösen éltem és élek meg a mindennapokban. És amihez elengedhetetlen az a tér, amit közösen álmodtunk meg és alakítottunk ki.

+1 Ha tehetnéd, hol dolgoznál 20 év múlva? Egy űrhajóban a Föld körül, a Mátrixban vagy egy önellátó felhőkarcolóban egy trópusi szigeten, az óceán közepén?

Soha nem a hol a fontos, hanem, hogy kivel 🙂 

Ha érdekelnek a legjobb hazai szolgáltatók és az irodaterek evolúviója, akkor gyere el az októberi Office XPO-ra és légy részese Magyarország első irodatér fesztiváljának!