Mitől különleges a Telekom új székháza? – villáminterjú Beck Márton kommunikációs szakértővel

– Miért annyira különleges ez az épület azon kívül, hogy hatalmas és a városképet is jelentősen befolyásolja?

– Jól mutatja a projekt volumenét, hogy az itt dolgozók számossága alapján a székház lenne Magyarország 200. legnagyobb települése, ugyanakkor többről van szó egy „mezei” ingatlanfejlesztésnél, hiszen a cégnél az új épületbe költözés katalizálta az egységes kultúra, a 21. századi munkamódszerek megteremtését. Az új székház felszereltsége, térkialakítása és az itt bevezetett munkamódszerek tökéletesen megfelelnek a legújabb trendeknek, és méltó módon tükrözik a vezető hazai ICT cég értékeit, ami employer branding szempontból is új lehetőségeket nyitott a Telekom és a T-Systems számára.

– Milyen pozitívumokat, illetve eredményeket remél a vállalat az új székhelytől, a 21. századi munkakultúra meghonosításától?

– Ez az első alkalom a Telekom és T-Systems történelmében, hogy – az ügyfélszolgálatos kollégákat leszámítva – az irodai környezetben dolgozók ugyanazon a telephelyen töltik a napjaikat, ami ekkora embertömegnél kivételes lehetőséget teremt az itt dolgozó 4500 kollégának, új szintre emeli a vállalaton belüli együttműködést. A feladat összetettségét és komplexitását jól érzékelteti, hogy csak az új infrastruktúra használatára történő felkészítés és a munkamódszerek meghonosítása több éven keresztül zajlott.

– Ön mit vár az OfficeUp konferenciától, ahol a székház-projektben résztvevő szereplők osztják meg a véleményüket?

– Ahogy említettem is, a székház megépülése egy nagyon hosszú munka eredménye volt az ötlettől kezdve a tervezésen és kivitelezésen át egészen a beköltözésig, az eszközök installálásáig, normarendszerek meghonosításáig, amely során az egyes részfolyamatok szereplői eltérően látták a projektet. Kíváncsi vagyok, hogy mások hogyan élték meg ezt a több éves szimbiózist, illetve mi látszik a színfalak előtt.

+++

 A február 20-án megrendezésre kerülő OfficeUP irodakonferencia egyik témája: Telekom székház projekt – az igénytől a megvalósulásig.

Résztvevők: moderátor: Dr. Würsching Péter MRICS, béerbadási vezető, JLL; Beck Márton, kommunikációs vezető, Telekom székház projekt; Tímár Tünde – HR szervezetfejlesztő és változáskezelő specialista, Telekom; Csanki Bea – ingatlanfejlesztési menedzser, Magyar Telekom; Schőmer Norbert – vezérigazgató-helyettes, Wing; Ladányi Viktória – ügyvezető partner, Tiba Stúdió.

Itt olvashatunk részletesen az OfficeUp konferenciáról.

Fotó: Az Év Irodája