Mitől leszünk boldogok a munkahelyünkön? A wellbeing titkai

– Ön szerint mi az, amiért ennyire fontos manapság a jóllét, vagy ahogy gyakran használjuk, a wellbeing az irodákban?

– A wellbeing nagyon összetett fogalom, hiszen nagyon sok tényezőre hatással lehet a munkahelyünkön, így többek között a dolgozói elégedettségre, vagyis a munkatársak megtartására. Másrészt ha elégedettek az alkalmazottak, akkor ajánlják másoknak is a munkahelyüket, tehát a bevonzásra is kiváló a „jóllét” megteremtése. Harmadrészt ha a kollégák lelki és fizikai egészségnek örvendenek, akkor hatékonyabban tudnak dolgozni, így eredményesebb lesz a cég, tehát üzleti hatása is van. De ide sorolhatjuk a családot is, hiszen ha mentálisan és fizikailag is boldog ember tér haza a nap végén a munkahelyéről, akkor a család is jól érzi magát, és ez pozitívan hat az otthoni hangulatra.

– Mi foglalkoztatja Önt a legjobban a témában? 

– A Wellbeing és well office megvalósítására rengeteg lehetőség, módszer, eszköz adott, de vajon honnan tudjuk, hogy a saját szervezetünk számára milyen megoldások érik el a kívánt eredményt? Hogyan lehet felmérni, hogy a dolgozók szerint is „wellbeing” van-e? Kíváncsian várom a beszélgetőtársaimtól, hogy milyen kutatásokkal, tapasztalatokkal támaszthatjuk alá a jóllét eredményeit az irodában, és más cégeknél melyek a bevált módszerek, amelyekkel elérhetjük a fent említett, kívánt hatásokat. Ez tényleg egy olyan téma, amit mindig lehet jobban csinálni.

– Mit várhatunk az OfficeUP rendezvénytől? 

– Felhívja a figyelmet a téma fontosságára, hiszen ez a jövő munkaerőpiaci kihívásainak egyik kulcsa! Ahhoz, hogy elébe menjünk, felkészüljünk a kihívásra, már most foglalkozni kell az irodával, munkahelyi körülményekkel.  Egyúttal egy tudásmegosztást is várok a kollégák között: kinél milyen kihívások jelentkeztek, és milyen módszerek, eszközök váltak be. Inspirációt is várok a kiállítóktól, hiszen itt tényleg karnyújtásnyira kerülnek tőlem a modern iroda kellékei, bútorai, tárgyai és eszközei, és nem kell plusz időt, energiát fordítanunk azok felkutatására.

+++

Szakértők: Rózsa Katinka – HR vezető, ingatlan.com; Pásthy Zsolt – business development manager, BLUE Business Interior; Dr. Németh Edit – ELTE Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék, egyetemi adjunktus; Déri Bea – marketing és PR igazgató, CPI Hungary.

+++

A szervezők folyamatosan várják a konferenciára jelentkezőket, sőt, most egy kérdőív kampányt is indítottak Az Év Irodája honlapján. Ha itt kitöltjük a kérdőívet – amely mindössze egyetlen percet vesz igénybe –, akkor kapunk egy 10.000 Ft értékű kupont, amelyet a belépőjegy megvásárlásakor tudunk érvényesíteni, azaz ennyivel olcsóbban juthatunk belépőhöz az OfficeUP konferenciára. Emellett a szervezők 10 db jegyet sorsolnak ki azon kitöltők között, akik ezzel a kuponnal már minimum egy jegyet vásároltak.

Itt olvashatunk részletesen az OfficeUp konferenciáról.

Fotók: Az Év Irodája