Mutatjuk az irányt, hogy ne tévedj el a megújuló munkaerőpiacon! Ismét jön Az Év Irodája Konferencia külföldi és hazai szakértőkkel, dizájnkiállítással

Folyamatos az innováció az irodapiacon, amely az elmúlt évtized turbulens változásaira új megoldásokat és alternatívákat kínál. Április 4-én hirdetik ki a Várkert Bazárban Az Év Irodája verseny díjazottjait a nagyszabású gálán, amelyhez kapcsolódva a szokásoknak megfelelően megrendezik Az Év Irodája konferenciát is, ahol nemzetközi és hazai vállalatok vezetői és szakértői elemzik átfogóan a szektort. A szervezők exkluzív keretek között elsőként mutatják be a világban zajló munkaerőpiaci folyamatokat, ahol a változás a kulcsszó. A legfontosabb trendek a fenntarthatóság, a mesterséges intelligencia, a közösségépítés és persze a hibrid. Több száz résztvevő, fantasztikus hangulat, dizájn, HR, munkaerőpiac és különleges irodapiaci kiállítás.

Az irodapiacon mindig történik valami, egymást váltják a trendek, folyamatos az innováció, ezért aki kimarad, az lemarad. Elképesztő fejlődésen ment keresztül a szektor, a hibrid modell fenekestül felforgatta az életünket, és tovább zajlik a technológia forradalma. A mesterséges intelligencia (MI) lett az új sláger, miközben a zöld és fenntartható megoldások az élet valamennyi területét áthatják, így a munkahelyek világát is.

A döbbenetes tempóban fejlődő technológia támogatja a munkát és a céges működést, de nem helyettesítheti a személyes kapcsolatokat. Mindennél fontosabbá válik a dolgozói élmény, amely párosul a jólléttel, a kényelemmel és a közösségi helyszínekkel. A vállalati employer branding és a termelékenység összekapcsolódik az emberközpontú, környezettudatos munkaterekkel, amelyek együtt jelentik a bérlő cégek versenyképességet. 

Az irodapiaci folyamatok komplex módon kapcsolódnak egymáshoz, minden mindennel összefügg, olyan mint egy kirakós, ahol az összes puzzle-elemnek meg kell találnia a helyét. Ezek alapján Az Év Irodája konferencia előadói és a panelbeszélgetések résztvevői is sokoldalúan és egyedi módon elemzik az újdonságokat, az aktuális trendeket és a jövő lehetséges irányait, miközben természetesen a zöld jövőre fókuszálnak.

Rengeteg a felfedezésre és kutatásra váró terület, így a konferencián az elismert külföldi és magyar előadók azokra a kihívásokra keresik a válaszokat, amelyekkel az utóbbi időben szembesültünk. Többek között az alábbi témákra koncentrálnak: a jövő irodáinak funkciója; az okosépületek; az új zöld megoldások; home office vagy hibrid; az MI az irodaüzemeltetésben; illetve az irodavezetők szerepe a szervezetben.

Nemzetközi perspektívák

A konferencia szervezői már tavaly is nemzetközi perspektívába helyezték a magyar iroda- és munkaerőpiacot, hiszen így tudjuk igazán bemutatni, hogy melyek a világon zajló legfontosabb trendek és ezekhez hogyan kapcsolódnak a hazai megoldások. Idén is kiemelkedő nemzetközi szaktekintélyek vesznek részt a konferencián. 

Így Sergei Tchoban Berlin legzöldebb irodaházát mutatja be a TCHOBAN VOSS Architekten képviseletében. Hana Gray az Office Managers Group alapítója és ügyvezetője pedig arról fog beszélni, hogy az átalakított terek és új trendek mellett egy irodavezető hogyan tud együtt változni a körülményekkel és a munkájával hogyan támogathatja a munkaerő bevonzását és megtartását.

Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere moderálása mellett egy izgalmas panelbeszélgetés keretében a neves külföldi vendégek az ESG szerepét járják körbe az ingatlanpiacon, ahol olyan beszélgetőpartnerek lesznek jelen, mint Duncan Morris, a Fourfront Group fenntarthatósági vezetője, Amit Anafi, az Il Prisma ESG és fenntarthatósági vezetője és Malin Meyer, a Cand. Arch. ügyvezető partnere. 

Hazai projektek

Emellett jeles magyar szakértők is részt vesznek a különböző programokban, akik különleges perspektívából elemzik a munkaerőpiaci változásokat. Márkuly István Permakultúra az irodában c. előadása teljesen új szemszögből mutatja be a környezettudatosságot egy munkahelyen, Dúll Andrea környezetpszichológus, egyetemi docens a színek pszichológiájáról tart izgalmas előadást, míg Kiss Gergely az MI hatásainak bemutatásával járul hozzá a konferencia magas színvonalához. Valamint a tervek szerint a Díjátadó Gála előtt az Év Irodája verseny zsűritagjai a legutóbbi pályázat tapasztalatairól számolnak be.

„Az Év Irodája verseny Díjátadó Gálájához kapcsolódó konferencia a magyar irodaszektor ünnepe, ahol a legújabb trendeket és a munkaerőpiacot elemzik a legnevesebb szakértők. A vendégeink között, akárcsak tavaly, már külföldi előadókat is köszönthetünk, hiszen a célunk az, hogy Magyarországot nemzetközi perspektívába helyezzük. Olyan témákat mutatunk be, amelyek igazán egyedivé teszik a rendezvényünket a résztvevők számára, vagyis az Év Irodája csapata arra vállalkozik minden évben, hogy teret engedjen a széleskörű kommunikációnak és együttműködésnek, miközben hasznosítható tudást osztunk meg a hallgatósággal” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny társtulajdonosa és főszervezője.

Az Év Irodája Konferencia teljes programja és az előadók megtalálhatóak Az Év Irodája honlapján.

Fotók: Az Év Irodája Facebook-oldal