Nesze neked belváros! A Rákóczi út sohasem támad fel?

A városszíve belvárosi blog szerzője figyelt fel rá, hogy megváltoztak a Ferenciek tere felújításának látványtervei. A legnagyobb különbség, hogy eltűnt az út közepén vezetett buszsáv a Ferenciek teréről, és ezzel együtt eltűnt két zebra is, ami a középre helyezett buszmegálló felszíni megközelítését szolgálta. Pedig ez előkészítette volna a terepet a Kossuth Lajos utca-Rákóczi út tengelyen vezetett villamos visszaállításának. A síneket a felújított tér újabb átalakítása nélkül el lehetett volna helyezni a középső buszsáv helyén. A tervmódosításból tehát burkoltan következik: belátható időn belül nem lesz villamosépítés, és nem fogják az autópályává alakított Rákóczi út forgalmát csillapítani.

A tervmódosításról szóló hír tehát öröm azoknak, akik szerint e tengely elsődleges szerepe a kelet-nyugati irányú forgalom akadálytalan elvezetése. Akik viszont előnyben részesítenék a gyalogosokat, és a Rákóczi utat a bécsi Mariahilferstrasse mintájára elsősorban sétálós bevásárlóutcaként képzelik el, most nagyot csalódtak. A Ferenciek terén a belvárosi autópálya gyakorlatilag változatlan marad, bár két felszíni zebra továbbra is megfogja a hídról lezúduló forgalmat a Váci utcánál és a ferences templom sarkánál.

A kerület és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nyilatkozataiból nem lehet rekonstruálni, hogy pontosan miért fújtak visszavonulót. Zalka Szilvia, az önkormányzat sajtóreferense szerint a középen vezetett buszsáv a BKK későbbi terveihez igazodott volna. „A főváros azonban nem tudta garantálni számunkra, hogy a közeljövőben, egészen a Keleti pályaudvarig vezeti a középső buszsávot, így szakmailag indokolatlan lett volna egy egészen rövid szakasz megépítése ebből a tervből”, nyilatkozta. Mivel a középen vezetett buszsávra az engedélyeket nem sikerült megszerezni, és nem akarták, hogy az egész építkezés megálljon, az eredeti engedélyezési tervben szereplő szélső sávok valósulnak meg.

Ha nem a kerület akarta a változtatást, akkor bizonyára a BKK állt el a tervtől, gondolhatnánk. De nem így van. A BKK a módosításról „sajnálattal értesült”, és bíznak benne, hogy csak átmeneti állapot. Remélik, hogy „egy sikeres engedélyezési eljárás után ismét a buszsávot tartalmazó látványtervek kerülnek ki a honlapra, és valósulnak is meg, mivel az Erzsébet híd pesti hídfőjében a buszok megnyugtató átvezetéséhez fontos a buszsáv középre helyezése ezen a szakaszon.”

A helyzet tehát úgy fest, hogy minden érintett fél – V. kerület, BKK és főváros – jónak tartotta az elképzelést, műszaki akadálya nem volt, mégsem kapott engedélyt. A Ferenciek terének átalakítása mindenesetre súlyos csorbát szenvedett. Az Y-aluljáró megszüntetése, a Centrál Kávéház előtti tér sétatérré alakítása, az Irányi utca forgalomcsillapítása és a Március 15. téri hídfelhajtó felépítése továbbra is értékes része a beruházásnak, és élhetőbbé teszi a belvárost. A Kossuth Lajos utcában viszont a jelek szerint a mostani, „autósbarát” állapot konzerválódik, ami az elmúlt évtizedek tapasztalatai szerint Budapest egyik főutcájának tartós lepusztulásához vezet.