Ötcsillagos társalgók az irodaházak megújult közösségi tereiben

Az idei versenyen Az Év Közösségi Tere kategóriájában több budapesti irodaház pompásan megújult közösségi tereire csodálkozhatunk rá, étkezők, belső kertek, társalgók, önálló irodamárkák nívós belsőépítészeti megoldásokkal és mobíliákkal várják az itt dolgozókat vagy éppen az ide érkező vendégeket. A szállodai nívó már nem csupán szlogen, hanem maga a valóság. Nézzünk is néhány példát!

myhive Haller Gardens – mycowork

Ferencvárosban teljesen megújultak a myhive Haller Gardens irodaház közösségi terei a Soroksári út sarkán, amely nem véletlenül viseli a myhive nevet is, hiszen ez a tulajdonos Immofinanz irodamárkája. A brand deklaráltan szállodai nívón kínál közösségi tereket, hogy az itt dolgozók akár a lounge hangulatot idéző étkezőben, akár a kertben a szabadban informális meetingeket szervezzenek, vagy csak kicseréljék a tapasztalataikat. De az irodaházban az Immofinanz bevezette a rugalmas irodaszolgáltatási márkáját is, a mycoworkot, amely újdonságnak számít a piacon, hiszen közvetlenül a tulajdonostól vehetők bérbe a flex irodaterületek.

Park Átrium

Az Erik Van Egeraat tervezte Park Átrium a Városliget mentén már régóta a kortárs budapesti építészet egyik különleges remekműve, ahol teljesen megújultak a közös területek. A külső homlokzat és a belső publikus terek szerves egységet alkotnak, mintha az épület és az utca között eltűnnének a határok. Ennek megfelelően a belsőépítészeti koncepció az épített beton környezet és a természet közötti egyensúlyt teremti meg, miközben az épület karakteres formanyelvét érintetlenül hagyva egy meghitt, elegáns belső teret formál. Az új funkciók, így a kávézó és közösségi tér friss élményekkel vértezik fel az ide látogatókat, és igényes változatosságot jelentenek a mindennapokban.

Arena Corner irodaház

Az Arena Corner irodaház a Stadionok állomás mentén a Hungária Körgyűrűnél egy olyan ikonikus ingatlanegyüttes, amely régóta városkép meghatározó jelentőséggel bír. Most az új trendeknek megfelelően a belső közösségi terei megújultak, itt is a bérlők és a látogatók úgy érezhetik magukat, mintha egy menő kávézóban járnának. A formagazdagság és a vidám színek egyvelege kiemelik a teret a munkahelyek megszokott napi rutinjából, és a dolgozók anélkül, hogy elhagynák az irodaházat, új élménnyel gazdagodhatnak. A CPI Hungary tulajdonában álló komplexumban a megújuló közösségi zónák a legújabb trendként hódító rugalmas munkakultúrákat is segítik, hiszen kiváló helyszínt biztosítanak a munkaközi szünetek eltöltéséhez, illetve informális megbeszélések lebonyolításához.

Qubes – Agora Budapest

A HB Reavis fejlesztésében megvalósuló Agora Budapest irodanegyed-fejlesztésből sem maradhatott ki a közösségi iroda megteremtése, amelyet Qubes néven vezettek be a piacra. A Váci úti irodafolyosó egyik legújabb irodaberuházása már az épületeivel is új dimenziót nyitott a környező városszövetnek, a smart technológiái mellett a közösségi szolgáltatásai is nívós opciókat teremtenek az itt dolgozóknak. A rugalmas megoldásokat kínáló hibrid munkatérben minden teljes mértékben testre szabható az egyedi igényeknek megfelelően. Az átméretezhető irodák az opcionálisan választható plusz tárgyalók és a szeparálható kisebb szobák mind a kreatív és hatékony munkavégzésben segítenek.

Signature – Szervita Square Building

A Horizon Development fejlesztésében megvalósult Szervita Square Building a belváros egyik új ékköve, amely úgy képviseli a modern építészetet, hogy eközben a századfordulós környezetbe is illeszkedik. Az áttetsző épület szinte belesimul a városszövetbe, ahol számos funkció szimbiózisa valósul meg. Itt az IWG egyik irodamárkája, a Signature egy vadonatúj luxus munkateret hozott létre, hogy megfeleljen a hibrid megoldások iránti megugró keresletnek. Elegáns belső tereit a természet ihlette anyagok és színek jellemzik stílusos és kifinomult munkakörnyezetet teremtve.

Spaces – Corvin Towers

De az IWG a Spaces közösségiiroda-márkáját is elhozta Budapestre, hogy egy különleges teret hozzanak létre a Corvin Towers irodaházban. A Corvin Sétány, vagyis a vibráló, megújult városnegyed kiváló helyszíne ennek a lendületes, fiatalos szolgáltatottiroda-márkának, amely követi a legfrissebb belsőépítészeti trendeket minimalista ergonomikus bútorokkal és kortárs művészeti alkotásokkal. A lokáció amúgy is tökéletes választás, hiszen a rugalmas terek szinte folytatódnak, ahogy kilépünk az épület kapuján, a sétány zöldövezete, a vendéglátóipari egységek és a nyüzsgő lendületes mindennapok további inspirációt jelenthetnek az itt dolgozóknak.

Borítókép: Park Átrium

Az Év Irodája verseny egyes kategóriáiban február 3-ig lehet szavazni, hiszen a közönség voksai is befolyásolják, hogy kik lesznek a győztesek.