ProptechZoom néven új céget épít Kalmár Zoltán, Az Év Irodája alapítója – hídat épít az ingatlanpiac és a tech szektor között

Az ingatlanpiac fantasztikus tempóban változik: a munka és a munkahely fogalma teljesen új értelmet nyert az elmúlt időszakban, a mérhetőség, a hatékonyság növelése és a transzparencia sokkal értékesebb lett, mint korábban.

A gyakorlatban viszont a szükségletek megértése, illetve a megfelelő innovatív eszközök megtalása és alkalmazása sokszor akadályokba ütközik. A PropechZoom platformot teremt a digitális ingatlanpiaci és technológiai cégek, a befektetők és a startupok számára. Általa egy olyan kreatív közösség is létrejön, ahol a szereplők megosztják tudásukat és közösen építik tovább piacukat.

Kalmár Zoltán garázsvállalkozásként alapította meg az iroda.hu csoportot, amiből néhány év alatt 100 milliós árbevételű céget fejlesztett, így megtapasztalta a startup vállalkozások fejlődési állomásait. Miután eladta cégét az ingatlan.com-nak, a piacvezető ingatlanhirdetési portál felsővezetőjeként egy több évtizedes múltra visszatekintő szervezet működését is megismerte, eközben számos sikeres, innovatív projektben vett részt.

Kalmár Zoltánnak eddig is úttörő szerepe volta hazai proptech szektor kiépítésében, hiszen az általa alapított Real Estate Awards versenyein már évek óta külön kategóriában díjazzák Az Év Proptech megoldását, valamint 2018-ban megszervezte a régió első Proptech Konferenciáját, és hackathonját. A koronavírus okozta változások azóta még inkább felgyorsították az ingatlanpiaci digitalizációs folyamatokat.

“A piac folyamatosan fejlődik, ez számos új igényt és lehetőséget hoz. Az ingatlan-technológiai kihívásokra egyre több innovatív válasz születik, melyeka megalapozzákaz adatalapú döntéshozatalt. Véleményem szerint ez elengedhetetlen a jövő ingatlanpiacán. Rengeteg zseniális ötlet van előkészítés vagy fejlesztés alatt, és néhány megoldás már készen várja, hogy a piaci igényeket kielégítsék. Ezeknek az innovációknak a gyakorlatba ültetése, ezáltal a piac modernizációja a célom, úgy hogy az hosszú távon működésképes és fenntartható legyen“ – tette hozzá Kalmár Zoltán.