Rekord árbevétel mellé stabil piaci besorolás a DVM groupnál

A SCOPE Ratings GmbH elvégezte a DVM Group Kft. és az általa az MNB Növekedési Kötvényprogramja keretében kibocsátott „DVM 2030” elnevezésű kötvények éves felülvizsgálatát a 2022-es pénzügyi évre vonatkozóan. A SCOPE Ratings GmbH megerősítette a DVM Group Kft. „B” vállalati minősítését stabil kilátásokkal, valamint a kibocsátott kötvények „B+” besorolását.

Oláh Tibor, a DVM group pénzügyi igazgatója óriási eredménynek tartja, hogy a cég történetének 31,6 milliárd forintos rekord árbevétele egy olyan piaci környezetben realizálódott, ahol a kamatok rendkívül messze vannak a kedvezőtől, és az építőanyagárak is gyorsuló ütemben emelkednek. „Ez a magas árbevétel nem lett volna elérhető, ha nem dolgoznánk azon folyamatosan, hogy még hatékonyabban használjuk erőforrásainkat ezen az egyre nagyobb kihívást jelentő piacon.”

Hozzátette: „a 2023-as évben minden jel szerint egy visszafogottabb árbevétellel kell számolnunk, ezért most különösen fontos lesz, hogyan tudunk a körülményekhez alkalmazkodni annak érdekében, hogy megőrizzük eddigi elismert szerepünket a tervezési, kivitelezési és fit-out piacon, melyek tevékenységünk alapját képezik.”

Az építőipar jelenlegi kihívásaira a DVM group szolgáltatási portfóliójának kiterjesztésével reagál, olyan területeken kezd fejlesztésekbe, mint az ipari-és logisztikai szektor és a lakásépítési piac.