Születésnapját ünnepli a szegedi Árkád!

Éppen két éve, 2011 október negyedikén nyitotta meg kapuit a 100 millió euróból fejlesztett Árkád Szeged bevásárlóközpont. A háromszintes épületben közel 130 üzlet, kávézó, étterem, szolgáltatási egység működik, a fejlesztő ECE kiegyensúlyozott és a legszélesebb igényeket is kielégítő bérlői összetételt alakított ki. Már az épület külső arculata is különleges, hiszen a homlokzaton több helyen megjelennek az egykor itt működő kendergyár épületének elemei, és a belsőépítészeti megoldások felidézik az üzemet és a város hangulatát. A siker azóta is töretlen, mára a bevásárlóközpont Szeged egyik új városközpontjává nőtte ki magát, ahol mind a helyi, mind az idelátogató vendégek szívesen időznek, vásárolnak és vesznek részt a legkülönbözőbb programokban.

A növekvő népszerűséget a számok is igazolják, hiszen 2013 első fél évében megközelítőleg 10 %-kal, míg szeptemberben már közel 18 %-kal nőtt a látogatók száma az erős bérlői mix, a célzott, széleskörű reklám és a rendezvények hatására. Az átlagos napi látogatószám eléri a 20.000 főt, amely egyrészt a szegedi lakosság számarányához viszonyítva is kimagasló eredmény (12 %), másrészt a vezető budapesti centerek statisztikáival is felveszi a versenyt.  A II. negyedéves forgalmi jelentésekből az is kiderült, hogy a látogatószám mellett közel 20 %-kal növekedett a bevásárlóközpont forgalma is, amelynek vonzáskörzete egészen Bajáig, Kecskemétig, Békéscsabáig és Szabadkáig terjed.

Az elmúlt időszakban a bérlői mix tovább erősödött, hiszen üzletet nyitott a Stefanel, a CCC cipőbolt, a Mustang/Wrangler, a Nike és a márkás olasz és spanyol női felsőruházatot forgalmazó Stylist Gardrobe. Az igényes lista is jelzi, hogy az Árkád a legszélesebb vásárlórétegeket célozza meg, hiszen a prémiumkategóriás brandek mellett a középkategóriás márkák választéka is folyamatosan nő. Emellett a Szegeden megjelenő Manai gyermekruházat elsőként nyitott üzletet Magyarországon, valamint nemsokára beköltözik a házba az Amnesia is.

Az Árkád Szegedben a vásárlás élménye mellett a szórakoztató és a szolgáltatási funkció is jelentős szerepet kap. A centerben megvalósuló fesztiválok, rendezvények Szeged pezsgő kulturális életének egyre fontosabb részét képezik, amely a kiskereskedők számára is jelentős forgalomemelkedést generálnak. Hiszen a nagyrendezvények idején a napi látogatók száma eléri a 28.000 főt is, karácsonykor pedig megközelíti a 40.000 főt. A számos családi rendezvény közül érdemes kiemelni a nemrég megrendezett Dzsungelkiállítást, ahol az Árkád rögtönzött állatkertté avanzsált, hiszen a „sztárparádén” ormányos medvéket, varánuszt, kajmánt, tigrispitonokat is megcsodálhattak a nézők.

„A húsvéti és karácsonyi programjaink mellett több fontos nagyrendezvényt szervezünk. Programjaink között különleges helyet foglalnak el az évente két alkalommal megrendezésre kerülő tematikus divatbemutatók, amelyek lenyűgöző látvánnyal és profi táncos show-val kápráztatják el a nézőket. A 2013-as tavaszi divatbemutató igazi csemege volt a nagyközönségnek, hiszen témája a cirkusz volt. A rendezvényre megépített közel tízméteres körszínpadon többek között légtornász, zsonglőr és porondmester is szórakoztatta a közönséget, így igazi családi élménnyel gazdagodhattak a nézők. Az esemény magas színvonalát és professzionalizmusát bizonyítja, hogy a divatbemutató modelljei, táncosai külföldön is dolgoznak, többen közülük már a Szegedi Szabadtéri Játékokon is felléptek” – mondja Vizsolyi Dániel, az Árkád Szeged igazgatója.

De az október 11-20. között megrendezésre kerülő divatshow is tartogat meglepetéseket, és igazán értékes élményben lehet része a nézőközönségnek. Az őszi divatbemutató témája ezúttal a szerelem, és egy love story jelenik majd meg a színpadon. A show igazi színházi élménnyel kecsegtet, hiszen a szervezők az igényes megvalósítás és művészeti élmény érdekében egy filmrendezővel (Géczy Dávid) forgatták a show alatt egy ledfalon látható videók egy részét, és olyan neves színművészeket is bevontak a produkcióba, mint Pápai Erika vagy épp Pál András. 2014-ben a programok közül már most érdemes kiemelni a márciusi képregény kiállítást vagy a Playmobil rendezvényt, ahol nem csak hatalmas játékszigetekkel, hanem interaktív programokkal is várják az Árkádba látogatókat.