Több toronyból álló székházat épít az MBH Bank a Váci útnál

Új, fenntartható székházat épít az MBH Bank Budapest XIII. kerületében. A több toronyból álló épületegyüttes a tervek szerint 2026 elejére épülhet fel a bank igényeire szabva. A beruházás célja, hogy munkavállalóinak korszerű és kellemes, a hatékony munkavégzést segítő munkakörnyezetet biztosítson a bankcsoport. A modern irodaház – a hazai bankszektor meghatározó szereplőjének ESG törekvéseivel összhangban – a fenntarthatóság terén is élen jár majd.

A társaság az MBH Bankcsoport a vonatkozó testületi döntésének értelmében egy külföldi ingatlanfejlesztőtől veszi meg a Budapest XIII. kerület Róbert Károly krt. 23. alatti irodaház projektet. A bank az eredeti terveket fenntarthatósági, gazdaságossági és környezeti szempontok mentén felülvizsgálja, hogy az új székház minden társadalmi, munkavállalói és ESG elvárásnak megfeleljen. A Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, most megvásárolt, közel 13 ezer négyzetméteres telek szolgál majd a székház alapjaként. A több toronyból álló épületegyüttes a környék emblematikus és markáns építménye lesz, a bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes vizuális élményt nyújtson majd az ott elhaladóknak és organikusan illeszkedjen a városképbe.

„Hármas fúziónk kapcsán elsődleges feladatunk, hogy ügyfeleink számára minél jobb szolgáltatásokat biztosítsunk, ezen dolgozunk immár második éve. Rendszereink és bankfiókjaink modernizálása mellett szeretnénk kollégáink számára is inspiráló munkakörnyezetet biztosítani, hogy minél hatékonyabban folytathassuk a megkezdett munkát, egy piacvezető, modern, digitális bank felépítését. Az új székház kialakításakor maximálisan figyelembe vesszük a fenntarthatósági szempontokat és munkatársaink véleményét, valamint a munkaerőpiaci igényeket és trendeket, hogy pár éven belül a szó átvitt és legszorosabb értelmében is a ’legjobb munkahely’ legyünk”, mondta dr. Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója.

A bank a döntés előtt több lehetséges helyszínt is alaposan megvizsgált. A kiválasztásnál lényeges szempont volt az elhelyezkedés, hogy a leendő épületegyüttes a város szinte minden pontjáról könnyen megközelíthető legyen gépjárművel és tömegközlekedéssel egyaránt. Fontos szerepet játszott a döntésben a projekt készültségi szintje és a már megkezdett építési munkálat is. A területen bizonyos mélyépítési munkák és alépítmények már elkészültek, így az épületegyüttes egy része 2026 elejére fel is épülhet.

A székház tulajdonosa és fejlesztője az MBH Bank MBH Domo nevű leányvállalata. Mészáros Beatrix, az MBH Bank leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettese a projekt kapcsán hangsúlyozta: „az új, energiahatékony és korszerű székház nemcsak jelentős költségmegtakarítást hoz a banknak és csökkenti ökológiai lábnyomát, hanem növeli a működési és szervezeti hatékonyságot, mivel jelenleg a bank budapesti munkatársai a város több pontján elszórtan, négy régebbi irodaházban dolgoznak. Mindemellett fontos alapvetésünk, hogy az új székház az EU Taxonómia célkitűzéseit is figyelembe véve épüljön és megszerezze a legfontosabb zöld épület tanúsítványokat (LEED, BREEAM, WELL)”.