A KÉSZ Csoport zöld irodaházat épít Szegeden

Január 23-án kezdődött a KÉSZ Csoport új, szegedi irodaházának kivitelezése. A két évig tartó munkálatok befejeztével a Gutenberg utca 25. alatti, a KÉSZ Csoport mellett bérlőket is fogadó épület a város első BREEAM és WELL minősítést megcélzó A kategóriás irodaházaként, éttermekkel, üzletekkel, passzázzsal és számos zöld, valamint a munkahelyi jólétet szolgáló megoldással várja majd a benne dolgozókat. A beruházásnak köszönhetően az épület környezete is megújul, írja a szeged.hu.

A Gutenberg utca 25. szám alatti épületet 1873-ban adták át, községi polgári leányiskolaként. Fennállásának másfél évszázada alatt folyamatosan oktatási intézményként működött, itt tanultak többek közt a Gutenberg Általános Iskola, majd a Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakközépiskola, legutóbb pedig a Gál Ferenc Egyetem Technikumának és Szakképző Iskolájának diákjai.

Az épület újratervezését a Singer Design Kft. készítette, a kiviteli tervek a bim.GROUP nevéhez fűződnek. Az átalakítás során nem változik a Gutenberg utcai homlokzat, a fő épületrész megmarad, új tető is készül, miközben a telekre benyúló nyúlványrészt elbontják. A projekt kapcsán a Hajnóczy utca Jósika utca és Londoni körút közti részén megújul a járda, és zöldsávot alakítanak ki. A telken belül készül egy passzázs, ami összeköti a Gutenberg és a Hajnóczy utcát. Az építkezés végeztével rendezett és igényes környezet, belső udvar, felújított utcarész jön létre, az irodaház aljában pedig éttermek és kereskedelmi egységek nyílnak.

Az 1982-ben alapított KÉSZ Csoport központja 1988-ban költözött Szegedre, ahol jelenleg az egyik leglátványosabb projektje az Oroszlán utcai műemlék házak felújítása. A vállalatcsoport azonban számos módon kapcsolódik a városhoz: a Gál Ferenc Egyetemmel együttműködésben építőipari hiányszakmákban képezik a diákokat, míg a Szegedi Tudományegyetemmel közösen szeretnék a fiatalokat diplomájuk megszerzése után is a régióban tartani.

Kép: gutenberg25.hu