Új tranzakciós igazgató csatlakozik a GTC Csoporthoz

Salamon Eszter széleskörű tapasztalattal rendelkezik elsősorban ingatlanokkal kapcsolatos pénzügyi és tranzakciós területeken, melyet több mint 20 év alatt, neves multinacionális vállalatoknál szerzett. Korábbi munkakörében az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatói pozícióját töltötte be, amely társaság egyike a három legnagyobb magyarországi ingatlan alapkezelő társaságnak. 

E pozíciójában az alapkezelő által kezelt alapok portfóliójában lévő, több mint 1 milliárd euró értékű ingatlaneszközök kezeléséért, valamint az alapok nagy értékű tranzakcióinak lebonyolításáért volt felelős a GTC Csoport új leigazoltja. Elkötelezett vezetőként kitartóan irányította területét a Covid-19 járvány okozta kihívásokat is kezelve, többek között a bérlők bérleti díj kedvezmények iránti kéréseit, a fizetési hajlandóság romlását oly módon, hogy a portfólió kedvező bérbeadottsági szintje jelentősen ne csökkenjen.

Salamon Eszter ezt megelőzően különböző vezetői pozíciókat töltött be Magyarországon a CIB Banknál és az MKB Banknál ingatlanfinanszírozási területen. Feladatai az A-kategóriás irodaházak és egyéb kereskedelmi és lakóingatlanok építésének, működésének finanszírozásától kezdve, a régióban külső partnerekkel történő nagyszabású multifunkcionális fejlesztések támogatásán át, az adásvételi tranzakciók finanszírozásáig terjedtek.

„Mindig öröm, amikor egy ilyen jól képzett szakember kész megosztani egyedülálló tudását és tapasztalatait a közös siker érdekében. Örömömre szolgál, hogy köreinkben köszönthetem Salamon Esztert, aki tranzakciós igazgatóként erősíti csapatunkat. Mivel a közeljövőben számos nagy tranzakció vár ránk különböző piacokon, biztos vagyok benne, hogy kiemelkedő ingatlanpiaci szakértelmével és a pénzügyi műveletek terén szerzett páratlan szaktudásával együtt a GTC sikerét várakozásainkat felülmúlóan fogja előmozdítani” – mondta Yovav Carmi, a GTC igazgatótanácsának elnöke.

Salamon Eszter a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási Karán Pénzügy és Vállalatértékelés szakirányon szerzett közgazdász MSc diplomát.

„Pályafutásom során egy dologra rájöttem: ha ingatlanokról van szó, semmi sem fontosabb, mint a professzionalizmus és a csapaton belüli zökkenőmentes együttműködés. A GTC-hez csatlakozva szeretném, ha tapasztalataimmal hozzájárulhatnék a fejlesztési szakemberek amúgy is lenyűgöző tudásához. Hiszem, hogy együtt előre tudjuk lendíteni a cégcsoport fejlesztési stratégiáját a közép-kelet-európai piacokon, a folyamatos, hosszú távú növekedés irányába” – mondta Salamon Eszter, a GTC tranzakciós igazgatója.

A GTC a közelmúltban több kulcsfontosságú tranzakciót hajtott végre a közép-kelet-európai piacokon. A fejlesztő 160 millió eurós befektetéssel erősítette magyarországi portfólióját két budapesti irodaingatlan, az Ericsson székház és a Siemens Evosoft székház megvásárlásával. Ezt megelőzően a GTC megvásárolta a vadonatúj Váci Greens D irodaházat Budapesten. A tranzakciót részben a 2020-ban kibocsátott zöld kötvényekből finanszírozták, követve a cégcsoport stratégiáját, amely a közép-kelet-európai fővárosokban található kereskedelmi épületek fenntartható portfóliójába való befektetést jelölte ki.