A WeWork újabb csodafegyverrel tolja meg a hibrid irodák szekerét

A WeWork partnerségre lépett a Yardival, amely innovatív ingatlanpiaci szoftverekkel foglalkozik, hogy a WeWork Workplace koncepciót újabb fejlesztésekkel támogassák. A két partner a vállalatok számára egy olyan univerzális platformot szeretne biztosítani, amely segítséget nyújt a rugalmas munkahelyi stratégiák kidolgozásához és optimalizálásához.

Vagyis a hibrid modellek alkalmazását segítik elő majd az új fejlesztések, hiszen a pandémia miatt átalakuló irodapiacon a bérlők folyamatosan, kisebb-nagyobb mértékben újragondolják és optimalizálják iroda- és helyiséghasználati stratégiájukat. A változások középpontjában a munkavállalói élmény növelése áll, hogy a dolgozók ismét örömmel térjenek vissza a munkahelyükre.

Az együttműködés valójában a már bevezetett WeWork Workplace továbbfejlesztése lesz, amelyet a tervek szerint júliusban élesítenek a piacon. Az új megoldások segítik majd az alkalmazottakat többek között abban, hogy lefoglaljanak egy asztalt, egy privát irodát vagy egy konferenciatermet bármely WeWork desztinációban világszerte.

A Yardi közel 40 éve kínál integrált ingatlankezelési szoftvereket bérbeadók, befektetők, tulajdonosok és üzemeltetők számára, innovatív megoldásait csaknem egy milliárd négyzetméternyi kereskedelmi ingatlan kezelésére használják; míg a WeWork több mint harimcezer kis- és nagyvállalat számára biztosít irodateret globálisan.

A WeWork és a Yardi együtt képesek egy méretezhető, teljes körű szoftvert kínálni, amely már a jövő munkakultúrája számára készül. Ez a partnerség hangsúlyozza a holisztikus megoldások fontosságát, amelyek minden típusú ingatlanstratégiát kielégítenek majd – mondta Scott Morey, a WeWork technológiai és innovációs részlegének vezetője.

Magasságok és mélységek

A New Yorkban 2010-ben alapított WeWork hatalmas lendülettel lépett be a nemzetközi irodapiac világába, gyorsan komoly pozíciókat szerzett, majd 2017-ben a japán Softbank 4,4 milliárd dolláros beruházásával elindította a vállalat globális hódító útját. 

Egy éven át a WeWork bámulatos növekedést produkált, 2019-ben pedig megalapították a We Company társaságot, amely a WeWork és az időközben felvásárolt proptech cégek számára jelentett ernyőszervezetet. Bár a WeWork bevételei megduplázódtak, komoly veszteségeket szenvedett a cég, túl gyorsan nőtt, ezért egy huszárvágással a vállalat 2019-ben egy alapot (ARK) indított 2,9 milliárd dolláros tőkével, amelyben nagyjából 1 milliárd dollár származik a kanadai Ivanhoé Cambridge stratégiai befektetőtől. 

Utóbbi később átvette a We Company irányítását, hogy megmentse a társaságot a teljes összeomlástól. Ma úgy tűnik, hogy sikerült a konszolidáció, amelyhez az is hozzájárult, hogy a cég jelentős ingatlanportfólióval rendelkezik, és saját magának mégsem fizet bérleti díjat.

Fotó: Getty Images – illusztráció