A zöld közösségek hódítanak! Kihirdették Az Év Irodája verseny shortlisteseit!

Az Év Irodája verseny minden évben díjazza a legjobb irodákat, irodaházakat, közösségi tereket és belsőépítész cégeket, vagyis teljes vertikumában bemutatja az adott év aktuális trendjeit a hazai munkakultúrában és irodapiacon. Az irodatervezés és -kialakítás egy folyamatosan fejlődő és átalakuló iparág, amely rögtön reagál a környező világunk változásaira, így a verseny az új irodában vagy átalakításban gondolkodó vállalatok számára egy kimeríthetetlen ötlettár és virtuális szakmai kiállítás.

A pandémia évei után most az energiakrízis és üzemeltetés került a fókuszba, amely újabb izgalmas és innovatív megoldásokat, dizájnelemeket és irodatereket eredményezett. A hibrid modell térhódításával együtt a bérlő vállalatok a környezettudatosságra, a közösségre és az otthonosságra törekszenek a munkahelyeken, miközben a legmodernebb digitális megoldásokkal támogatják a munkatársaikat.

Idén is a megszokott módon zajlik a verseny, hiszen a pályázati határidő után a közönségszavazásra került sor, most pedig a szakmai zsűri bejelentette a shortlistesek névsorát, amelyet a beérkezett pályázatok, fotók és kérdőívek alapján állították össze. A szakembereknek most sincs könnyű dolguk, hiszen az elmúlt években számos változás zajlott a nagyvilágban, amely az irodapiacot is formálták, alakították.

A szakmai zsűri idén is figyelembe veszi a több mint tizenkétezer közönségszavazatot, ami 10%-ban számít a döntés meghozatalában. Ezt követően kerül sor márciusban a helyszíni bejárásokra, amelyek alapján később a szakemberek kiválasztják a szűkített listán szereplő nevezők közül az egyes kategóriákban az első helyezetteket és a döntősöket.

“A pályázatok minden évben megmutatják a legújabb irodatrendeket, vagyis hogyan reagál a munka- és irodakultúra a nagyvilág társadalmi-gazdasági változásaira. Idén a globális válság és az energiakrízis befolyásolta az irodapiacot, ez azonban nem visszavonulásra ösztönözte a piaci szereplőket, hanem alkalmazkodva az adottságokhoz újabb és látványosabb kialakításokat láthatunk a hazai irodákban is. A költséghatékonyság és energiabiztonság kreatív és modern megoldásokkal vértezte fel a pályázó vállalatok irodatereit, amelyek a hibrid modell bevezetésével párhuzamosan egészen különleges munkahelyeket eredményeztek” – emelte ki Fodor Dániel, Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyek főszervezője.

A shortlistesek névsora: 

KÉSZ Metaltech, RTL Magyarország pilot 2, Artificial Group, myoffice (Barré Technologies, Nova Services, Nova Human Resources), CTP HQ, Soft Flow

Unilever Nyírbátor, DLA Piper, BCA Hungary, ExxonMobil – Pillar Irodaház, P&G, Sanofi Global Operations

Diageo, Vodafone, Smart Office Solutions, Flatco, Meyer & Levinson, DVM ArchViz

Basic Collection, Bosch BP106, Bosch Budapest Innovációs Kampusz, MOL Campus, OTP M12 irodaház, Uni-Invest

Allen&Overy, MSD Magyarország, Webstar Csoport, Jobcapital, SZOVA, BAM Group

A pályázatok megtekinthetők Az Év Irodája honlapján.

Fotók: azevirodaja.hu.