Zöld minősítést kapott az East-West Business Center

Very Good minősítést kapott az A kategóriás East-West Business Center irodaház a BREEAM épületminősítő rendszer In-Use kategóriájában, amely a meglévő épületek teljesítményét értékeli fenntarthatósági szempontok alapján. A BREEAM épületminősítés során az épület lokációját, kiegészítő szolgáltatásait, a zöldfelületek mennyiségét, a belső terek rugalmas alakíthatóságát, a takarékos áram- és vízfelhasználást, valamint a szelektív hulladékgyűjtési megoldásokat mérték fel. A vizsgálatot Magyarország BREEAM-minősítések terén piacvezető vállalata, az Óbuda-Újlak Zrt. szakértői végezték.

Az East-West Business Center környezettudatos működését nagyban segíti a kiváló lokáció, hiszen az irodaház a belvárosban, az Astoria metrómegálló mellett áll, így tömegközlekedéssel, illetve kerékpárral egyaránt jól megközelíthető. Az épület belső terét három éve újították fel, a beruházás során a parkoló szinten kerékpártárolókat, elektromos töltőállomásokat és zuhanyzós öltözőket alakítottak ki. Emellett az épület előtt közösségi (BuBi) kerékpár dokkolók is találhatók. Ugyanakkor az irodaházban és közvetlen környezetében gyalogos távolságra rengeteg üzlet, étterem és számos egyéb, olyan szolgáltatás elérhető, melyek az épületben dolgozók mindennapjaihoz szükségesek, így az autóhasználat mellőzését is jelentősen elősegítik.

A felújítás során megújult a 30 ezer négyzetméteres irodaház gépészete, a közösségi terek, folyosók új burkolatot és LED-világítást kaptak. Az előtér nem csak megszépült, de jelentős, az energiafelhasználást csökkentő beruházásokra is sor került. Mindezeken túl az irodaház belső udvarára növényzet telepítettek, és kialakítottak egy zöldfalat is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy 30 éves irodaház esetében is sikerült elérnünk a BREEAM Very Good minősítést. Budapest ikonikus irodaháza, az East-West Business Center már nem csak lokációját, de modern belső tereit és szolgáltatásait tekintve is megállja a helyét a folyamatosan új épületekkel bővülő hazai irodapiacon” – mondta Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„Célunk, hogy a bérlőink számára folyamatosan megújuló szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a jövőben is környezetkímélő megoldások, valamint hatékony és takarékos üzemeltetés mellett. Az utóbbi pár év során kapott pozitív visszajelzéseket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közel 100 százalékos bérbeadottsággal működik az irodaház” – fogalmazott Hajszter Ákos, az East-West Business Center property menedzsere.

„Mindig öröm olyan ügyféllel együtt dolgozni, aki valóban elkötelezett a fenntartható megoldások alkalmazása mellett. Az East-West Business Center most megszerzett minősítése az Erste Ingatlan Kft. proaktív közreműködésének és kollégáink sok éves szakmai tapasztalatának közös gyümölcse” – tette hozzá Egyed Mónika, az Óbuda-Újlak Zrt. fenntarthatósági minősítésekért felelős projektigazgatója.