Urban hírek, cikkek

Indul Budapest legújabb zöld fejlesztése

2021-07-26
#budapest #duna #óbuda #zöld

Pünkösdfürdőn, a Barát-patak és Pünkösdfürdő között hamarosan elindul a Főváros első zöld beruházása, írja Kiss László óbudai polgármester Facebook-oldalán.

Új szintre lépett a vidéki ingatlanpiac: kakasokkal hadakoznak...

2021-07-24
#nyaraló #üdülő

Társadalmi párbeszédet kezdeményez Nagy István agrárminiszter a vidéki értékek és hagyományok megőrzése érdekében - jelentette be közösségi oldalán a tárcavezető.

Már gyártják a Lánchíd új pályaszerkezetét

2021-07-23
#lánchíd

A régi vasbeton helyett acél pályalemezek kerülnek ​a felújítás során a Lánchídra. A csaknem 100 új acéltábla darabonként mintegy 6 tonnát nyom, a megújult híd összességében mégis könnyebb lesz.

Az Alkotmánybíróság elmeszelte a bérlakástörvényt

2021-07-23
#alkotmánybíróság #bérlakás #lakáseladás #műemlék

Alaptörvény-ellenesek a bérlakástörvény azon rendelkezései, amelyek vételi jogot biztosítanának azoknak a bérlőknek is, akik 25 évnél nem régebben bérelnek állami vagy önkormányzati tulajdonban álló, műemléképületben...

Végre ismét megnyílik a Nyugati Pályaudvar

2021-07-16
#budapest #nyugati pályaudvar

Egy hónapos felújítási munkák után, vasárnaptól újra fogad vonatokat a Nyugati pályaudvar - közölte a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a munkálatok helyszínén megtartott sajtótájékoztatón.

Hiába a budapesti káosz, többen autóznak, mint tavaly

2021-07-16
#budapest #dugó #tömegközlekedés

Kevesebben használják a tömegközlekedést, és többen autóznak a fővárosban a koronavírus-járványt megelőző időszakhoz képest - mondta el a főpolgármester kabinetfőnöke budapesti sajtótájékoztatóján. Balogh...

Világörökségi helyszínek újulnak meg Pécsett

2021-07-14
#pécs #világörökség

Megújul több világörökségi helyszín Pécsett: a munkaterület átadásával már megkezdődött és 2022 végéig tartó kivitelezésre 900 millió forintot költenek - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Megkezdődött a Blaha Lujza tér átépítése

2021-07-12
#blaha lujza tér #budapest

Megkezdődött a budapesti Blaha Lujza tér átépítése hétfőn; 10-12 hétig komolyabb forgalomkorlátozásra kell számítani a csomópontban.

Új szintre emelkedik a magyar közösségi közlekedés

2021-07-10
#közösségi közlekedés #máv #máv-volán integráció #tömegközlekedés #vasút #volán

A MÁV-Volán integrációval létrejött csoportszemlélet új szintre emeli a közösségi közlekedés szervezését - mondta Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a 71....

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföldi Indóház felújítása

2021-07-09
#kelenföldi vasútállomás #múzeum #újbuda

Megkapta az építési engedélyt a Kelenföldi Indóház felújítására a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amely itt rendezi be legújabb tagintézményét, egy vasúttörténeti kiállítóhelyet.

Partnereink