2025-ben nyílik az első Moxy hotel Magyarországon

A Marriott International és a Forestay Group bejelentették megállapodásukat a legsikeresebb és legkeresettebb lifestyle brandjének a Moxy Hotels budapesti debütálásáról.

Az új szálloda Budapest belvárosának szívében, ideális lokációban, a Kazinczy utcában, a nyüzsgő éjszakai élet és szórakozónegyed központjában épül meg. A szálloda rövid sétára helyezkedik majd el számos kulturális nevezetességtől, mint pl. az Opera Ház, a Szent István Bazilika és a Gozsdu Udvar. A Moxy Budapest Downtown kivitelezési munkái előre láthatólag idén ősszel kezdődnek, és 2025-ben nyitja meg kapuit.

“Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk a játékos Moxy Hotels márkát a budapesti szállodapiacon” mondta el Silvija Lovreta, a Marriott International délkelet-európai nemzetközi szállodafejlesztési vezetője.

A Moxy bemutatkozása tovább erősíti az általunk tapasztalt, „lifestyle” szállások iránti keresletet Európában. Bízunk benne, hogy a Moxy nagyszerűen fog illeszkedni egy olyan vibráló és dinamikus desztinációhoz, mint amilyen Budapest.

A 280 szobás Moxy Budapest Downtown közösségi tereit a szálloda környezete inspirálta, ahol az indusztriális megjelenéshez merész programlehetőségek társulnak. A közösségi asztalok rengeteg „plug and play” lehetőséget kínálnak a fiatalos utazók számára. A többi Moxy-hoz hasonlóan itt is a tervek része egy stílusos lobby kialakítása különféle társalgó helyiségekkel, központjában a bárral, amely egyszerre tölti be a check-in pult szerepét és kínál remek „grab-and-go” ételkínálatot.

A telek megvásárlásának pillanatától kezdve az volt az elképzelésünk, hogy ehhez a lokációhoz pont egy olyan márka lenne az ideális választás, mint a Moxy, mert tökéletesen illeszkedik a VII. kerület DNS-éhez. A környék világszerte a magyar főváros turisztikai, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központjaként ismert

– mondta Botos Bálint, a Forestay Group alapító partnere, akik ingatlanfejlesztőként kifejezetten az egyedi projekteket részesítik előnyben.

Véleményem szerint a Moxy Budapest Downtown jól illeszkedik majd a környék belvárosi hangulatához, és a szállodapiacon is nagyszerű új belépő lesz. Úgy érzem, hogy ez a koncepció jelenleg hiányzik még Budapesten

–  tette hozzá Németh Péter, a Forestay alapító partnere. „Az épület tervezése során külön hangsúlyt kívánunk fektetni az energiahatékonyságra és a folyamat optimalizálására a környezetre gyakorolt káros hatások csökkentése érdekében.” 

Fotó: Forestay Group