A DB Schenker hosszabbított a CTPark Székesfehérvár logisztikai parkban

A DB Schenker a világ egyik vezető logisztikai szolgáltatója meghosszabbította a kb. 10.000 négyzetméternyi területet érintő bérleti szerződését a CTP székesfehérvári logisztikai parkjában. A CTP továbbra is a fenntarthatóságra, a dolgozói jóllétre, az energiahatékony megoldásokra, illetve a magas színvonalú ingatlankezelésre és szolgáltatásokra fókuszál, amelyek Székesfehérváron is maximálisan érvényesülnek.

A DB Schenker még 2018 harmadik negyedévében költözött a több mint 26 ezer négyzetméteres CTPark Székesfehérvár logisztikai parkba. A cég a világ vezető logisztikai szolgáltatóinak egyike, világszerte több mint 75 ezer munkavállalót foglalkoztat 130 országban, 2100 telephelyen. Magyarországon a vállalat számos kirendeltséggel van jelen, és a szállítmányozás teljes spektrumát lefedi.

A vállalat a CTP számos európai lokációjában működik sikeresen, Magyarország mellett Csehországban és Romániában is jelen van a CTP logisztikai parkjaiban. A CTP stratégiai célja, hogy a nemzetközi partnereivel széleskörű, hosszú távú kapcsolatot alakítson ki, így a bérlői számára minden egyes logisztikai parkjában világszínvonalú szolgáltatásokat kínál.

A DB Schenker számára a legfontosabb szempontok közé tartozik, hogy a logisztikai park kiváló lokációban nagyszerű közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, hiszen közvetlenül az M7-es autópálya mellett található, Budapesttől 65 km-re. A CTPark Székesfehérvár a folyamatosan fejlődő Sóstói Ipari Parkban fekszik, amely számos nemzetközi cég székhelyéül szolgál.

„A két cég között az elmúlt öt évben kialakított rendkívül szoros együttműködés alapját a hatékony kommunikáció, a közös célok és értékek, valamint a rugalmas és megoldásorientált megközelítés képezi. A CTP olyan magas színvonalú szolgáltatásokat és raktárokat kínál, amelyek hozzájárulnak a DB Schenker versenyképes működéséhez. Érdemes kiemelni a modern infrastruktúra és technológiai fejlesztések alkalmazását, a csarnokok felszereltségét és automatizációját, amelyek lehetővé teszik a hatékony árukészlet-kezelést és a környezetbarát, energiahatékony fenntartást. Emellett az ügyfélorientált szemléletmód meghatározó módon segíti a CTP-t abban, hogy megértse az ügyfelei elvárásait és azok alapján kínáljon szolgáltatásokat” – mondta Barényi Sándor, a DB Schenker Hungary ügyvezető igazgatója.

Magas színvonalú, innovatív szolgáltatások

„Az elmúlt években sikerült kialakítanunk egy rendkívül erős és kölcsönösen előnyös együttműködést a DB Schenkerrel, amelynek titka a rendszeres kommunikáció és a nyitott párbeszéd mindkét fél részéről. Ez lehetővé tette számunkra, hogy pontosan megértsük az igényeiket és elvárásaikat, és rugalmasan alkalmazkodjunk azokhoz. A CTP elkötelezett abban, hogy magas színvonalú és innovatív szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, hiszen raktárcsarnokai modern és magas szintű technológiát alkalmaznak, lehetővé téve a hatékonyabb üzleti működést, legyen az logisztika vagy éppen gyártás” – tette hozzá dr. Gondi Ferenc, a CTP Magyarország ügyvezető igazgatója.

BREAAM-tanúsítvánnyal rendelkezik a CTP csaknem teljes magyarországi portfóliója, a vállalat az új beruházások mellett a régebbi épületei folyamatos karbantartására, korszerűsítésérére is nagy hangsúlyt helyez. Emellett az üzemeltetést is saját hatáskörben végzi a legmodernebb műszaki, technológiai megoldásokat alkalmazva, így a lehető leggyorsabban reagál a felmerülő problémákra és a bérlők új igényeire. Az energiafelhasználás optimalizálása érdekében épületei jelentős részét árammal fűti és hűti, amelyet részben saját napelemparkjai biztosítanak.

A CTP 2016-ban lépett a hazai ingatlanpiacra, azóta hatalmas tempóban fejlődik, hiszen tavaly decemberben a vállalatcsoport Magyarországon elérte az 1 millió négyzetméternyi bérbeadható területet, miközben több mint 95%-os bérbeadottsággal büszkélkedhetett. Távlati cél a 2 millió négyzetméternyi ingatlanállomány elérése hazánkban, hiszen az ország továbbra is profitál a pozitív regionális folyamatokból, amelyek nagy igényt támasztanak az új beruházások iránt.