A Hungaropharma bővítette raktárkapacitását

A 6,2 milliárd forintos beruházással Kelet-Közép-Európa legmodernebb gyógyszer-nagykereskedelmi raktárbázisa jött létre 3000 négyzetméteren.

A magyar tulajdonban lévő Hungaropharma Magyarország vezető gyógyszernagykereskedő cége, piaci részesedése mintegy 40 százalék. Évente 153 millió doboz gyógyszert értékesít, napi rendelései elérik a 12 ezret, 18,5 ezer felett van az általa forgalmazott termékek száma, gyártói és beszállítói partnereinek száma pedig 600.

A most átadott magasraktár, amely része a cég 2018-ban indított 11 milliárd forintos fejlesztési programjának, 20 ezer raklap gyógyszer befogadására alkalmas, ez nagyjából 500 kamion rakománnyal egyenértékű. Az „oxigénszegény” raktárban a raklapok mozgatása teljesen automatizált.

A Hungaropharma vezérigazgatója, Feller Antal szerint a nemzetgazdasági jelentőségű beruházással az ország gyógyszerellátása még biztonságosabbá válik. Felidézte: a logisztikai központ második ütemének fejlesztése a pandémia előtt, 2020 március-áprilisában fejeződött be, abban az időszakban, amikor megnövekedett a tárolási szükséglet.

Fotó: MTI / Hegedüs Róbert