A Liberty irodaházban működik az eMAG hazai központja

Az eMAG Magyarország új székházba, a Wing Zrt. által fejlesztett Liberty irodaház déli szárnyába költözött a Könyves Kálmán körúton. A legnagyobb magyar e-kereskedő a 40 ezer négyzetméter alapterületű irodaház harmadik és negyedik emeletét, mintegy 3800 négyzetméternyi irodaterületet bérel.

Többkörös döntési folyamat végén az eMAG dolgozói választották ki online szavazással, hogy a vállalat hazai székhelyét a budapesti Rákóczi útról a Könyves Kálmán körúti Liberty irodaházba tegye át. Egy ekkora cégnek sosem egyszerű költöznie, viszont a vezetőség úgy ítélte meg, hogy új környezetre van szükség, amely felfrissülést hoz mind a vállalat, mind munkavállalói számára – már csak azért is, mert csaknem ötször annyi növény kerül az új iroda belsejébe, mint ahány az előzőben volt.

Fókuszszoba, hinta is segíti a hibrid munkarendben dolgozókat

Az irodaház harmadik és negyedik emeletén az egyes osztályokat open office, tehát nyitott terű irodákban helyezték el, ezzel is erősítve az “egy csapat, közös cél” életérzést. Emellett valamennyi felsővezető számára saját irodát alakítottak ki, az érzékeny adatokkal foglalkozó HR és jogi osztály munkavállalói szükségszerűen külön, zárható irodahelyiséget kaptak.

Az új iroda azért is fontos az eMAG számára, mert az új ötletek, a folyamatos fejlődés, illetve a dolgozók általános elégedettsége is nagy mértékben függ az őket körülvevő környezettől. A pandémiás időszakot követően az élet az eMAG-nál nem állt vissza a korábbi állapotra, általánossá vált a home office lehetősége, de igény mutatkozott arra is, hogy a munkavállalók személyesen is találkozhassanak egymással. Ezért a cég alkalmazottai úgynevezett hibrid munkavégzéssel, irodából és az otthonukból egyaránt dolgozhatnak, ami a közösségi élmény mellett a hatékonyságukat is javította.

Ennek megfelelően az A+ kategóriás irodai tereken túl 12 tárgyaló, az online meetingeken való részvételt, vagy a különösen nagy koncentrációt igénylő feladatok elvégzését 14 fókuszszoba segíti. Emeletenként egy-egy teraszon is mód van a szünetek közös eltöltésére. A fejlesztés során számos olyan közös tereket is kialakítottak, amelyek az irodai környezetet színesítik, így például kanapékat, foteleket, hintákat, 3–4 fős asztalokat helyeztek el a kétszintes eMAG-központban, ahol szintenként egy-egy kantin, és két-két teakonyha biztosítja az étkezési lehetőséget.

Tetőtéri futópálya és e-rollertöltők a dolgozók kényelméért

Az emagos dolgozók a Liberty-komplexum tetőtéri futópályáján vezethetik le a munka során felgyülemlett energiáikat, a közel ezer négyzetméteres belső keretben pedig a laptopok, okostelefonok zökkenőmentes kültéri használatát biztosító dokkolók segítik, ezen kívül kerékpár- és e-roller bérlési lehetőség van. A komplexumban 250 kerékpár befogadására alkalmas tárolót is kialakítottak, de az új igényekhez igazodva már kialakítás alatt van egy töltési lehetőséget is kínáló e-roller-tároló is.