A NEO Property Services kiadta első ESG jelentését

A NEO Property Services Zrt. közzé tette első ESG jelentését. A magyar ingatlanszolgáltató piac meghatározó szereplője, az AKKO Invest Nyrt. leányvállalata ezzel a lépéssel tovább erősítette a fenntartható működés iránti elkötelezettségét. A NEO jelentésében bemutatja a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási területeken kitűzött céljait, valamint az eddig elért eredményeket.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett AKKO Invest Nyrt. leányvállalata, a NEO Property Services Zrt. közzé tette első ESG jelentését. A 2022-es évről szóló beszámoló a magyar ingatlanszolgáltató piac meghatározó szereplője, a NEO környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási területeken kitűzött céljait és az eddig elért eredményeit mutatja be. Az 1999-ben alapított vállalat a kezdetektől elkötelezett a természeti és épített környezet védelme, a fenntartható fejlődés iránt. 2016-ban fogalmazta meg és tette közzé első Fenntarthatósági és CSR politikáját.

Vágó László, a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az ESG jelentés összeállítása lehetőséget teremt arra, hogy szembenézzünk természeti, társadalmi és gazdasági környezetünk valós állapotával, valamint azzal, hogy a vállalatnak milyen szerepe van ennek alakításában.

Hozzátette, hogy a NEO, mint sokoldalú ingatlanszolgáltató vállalat különleges helyzetben van, mert tevékenységével sokak munkavégzésének vagy családi életének körülményeire van hatással. A NEO közel 600 munkatársa sokat tehet és tesz azért, hogy az elérhető legjobb szolgáltatást a lehető legkisebb környezetterhelés mellett nyújtsa megbízóinak. Ezeknek az elvárásoknak akkor lehet megfelelni, ha mind az épületek tulajdonosával, mind pedig a az épületek használóival együtt tudnak működni.

A NEO az első ESG jelentésében 11 működésével kapcsolatos témát, területet vizsgált meg, többek között a munkahelyi egészséget és biztonságot, az etikus üzletivitelt és szabályozói megfelelést, az energiahatékonyságot, a klímaváltozást, a hulladékgazdálkodást és a digitalizációt. A NEO Property Services ESG jelentése megállapítja, hogy az ingatlanszolgáltatások zöldítése rendszerszintű változást igényel, amelyben az értéklánc minden szereplőjének feladatot kell vállalni.

A NEO Property Services Zrt. 1999-es alapítása óta Magyarország meghatározó ingatlanszolgáltatója. A vállalat folyamatos növekedési pályán mozog, 2022-ben rekordszintű, 28,2 milliárd forintos árbevételt ért el. Célja a további dinamikus, ám fenntartható növekedés, amelyről a továbbiakban rendszeresen be fog számolni éves ESG jelentésében is. Tevékenységei közé tartozik az integrált létesítménygazdálkodás (Facility Management), az ingatlankezelés (Property Management), az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projekt management, az építőipari generálkivitelezés, valamint a társasházkezelés.

Fotó: Getty Images – illusztráció