A rekorderedmény ennyit ér a Waberer’s részvényeseinek

Részvényenként 100 forintos osztalékfizetésről döntött a Waberer’s International közgyűlése, miután tavaly a tőzsdei bevezetése óta legmagasabb, 33,3 millió eurós (csaknem 13 milliárd forint) EBIT-tel (kamatok és adózás előtti eredmény) zárt – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett tájékoztatásból.

A Waberer’s tavaly 14,1 százalékkal 675,9 millió euróra növelte árbevételét, miközben EBIT eredménye (kamatok és adózás előtti eredmény) még ennél is nagyobb mértékben, 22,5 százalékkal 33,3 millió eurós rekordszintre ugrott. A kiemelkedő teljesítményt egy kihívásokkal teli évben érte el a vállalat.

A részvényesek elfogadták a társaság beszámolóját és részvényenként 100 forintos osztalék kifizetéséről döntöttek, melyet a Waberer’s 2023. július 3-i kezdő naptól fizet ki. A leányvállalatoktól kapott osztalék terhére 1 769 373 400 forint osztalékként történő kifizetéséről döntöttek, ami törzsrészvényenként (0,35 euró névértékű részvényenként) bruttó 100 forint osztalék kifizetését jelenti.

A közgyűlésen két új igazgatósági, két új felügyelőbizottsági, illetve auditbizottsági tag választásáról is határoztak. Az igazgatóság tagjának választották Barlai Róbertet, valamint Barna Zsoltot, aki egyben a társaság vezérigazgatója is 2021 óta. Emellett a Waberer’s felügyelőbizottsági, valamint auditbizottsági tagjának választották Hegedüs Évát és Hall Krisztiánt.

A Waberer’s részvényeit 2017 óta jegyzik a BÉT prémium kategóriájában. A papír hétfőn 1845 forinton zárt, értéke egy éven belül 1735 és 2310 forint között változott.

Fotó: Getty Images