A Tesco 25 áruházat újított fel

A február végén zárult pénzügyi évben 12 hipermarketet és 13 kisebb, expressz üzletet alakított át a Tesco-Global Áruházak Zrt., a több mint 3 milliárd forintos fejlesztések során optimalizálták az üzletek méretét, és több helyen új önkiszolgáló kasszákat is telepítettek.

A következő üzleti évben 30 hipermarket és legalább 10 kényelmi üzlet felújítását tervezik. A 11 ezer munkavállalót foglalkoztató kiskereskedelmi üzletlánc 197 áruházat működtet Magyarországon, ezek közül 112 hipermarket, 85 kényelmi üzlet.  

A nyilvános cégadatok szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. utolsó lezárt üzleti évében, a 2020 márciustól 2021 márciusig tartó időszakban beruházásra felújításra mintegy 5,5 millió forintot fordított az egy évvel korábbi 4,1 milliárd forint után.

A társaság ebben az időszakban közel 624 milliárd forint árbevételt ért el, az egy évvel korábbi 590 milliárd forint után. A társaság adózott eredménye megközelítette a 13 milliárd forintot, az előző időszaki 1,2 milliárd forint veszteséget követően.

A Trade magazin toplistája alapján 2021-ben a Tesco 765,0 milliárd forint becsült bruttó forgalmával a harmadik legnagyobb forgalmú kereskedelmi lánc volt Magyarországon a Lidl és a Spar után.

Fotó: Getty Images – illusztráció