A UPS egészségügyi üzletága új logisztikai és disztribúciós vezetőt nevez ki Európában

Felipe Morgulist nevezték ki a UPS Healthcare logisztikai és disztribúciós üzletágának elnökévé Európában és a latin-amerikai országokban. A cég olaszországi központjában dolgozó szakember közvetlenül John Bollának, a UPS Healthcare elnökének jelent majd.

Morgulis a közeljövőben UPS egészségügyi logisztikai hálózatának további bővítésében vesz majd részt. A vállalat az idén mintegy 200 000 m2 raktárterülettel fog bővülni, amelynek mintegy fele lesz Európában. Az üzletág 2023 végére több mint kétszeresére növeli az egészségügyre szakosodott létesítményeinek alapterületét 2020-hoz hasonlítva. 

„A növekedésünk folyamatos, így tudunk megfelelni az ügyfeleink igényeinek, amelyek minden eddiginél nagyobbak. Olyan végponttól végpontig tartó szolgáltatást kínálunk, amelyre jelenleg csak a mi piacvezető hálózatunk és technológiánk képes, és nem tervezünk megállni a fejlődésben” – mondta el Morgulis. 

A szakember ezt megelőzően a Bomi Group operatív alelnökeként a dél-európai (Olaszország, Spanyolország, Portugália, Franciaország és Törökország) és latin-amerikai (Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador és Peru) operatív és kereskedelmi tevékenységekért volt felelős.  

A brazil állampolgárságú Morgulis 2022-ben csatlakozott a UPS-hez, amikor az felvásárolta a Bomi Groupot. A szakember azóta a növekedés előmozdításában segítette a vállalatot, többek között a Transport Chabas Santé közelmúltbeli felvásárlásával Dél-Franciaországban, Európa egyik legnagyobb egészségügyi logisztikai létesítményének megnyitásával Spanyolországban, valamint a vállalat helyi hálózatai fenntarthatósági tanúsítványainak megszerzésével Olaszországban és Brazíliában.