A VGP új csarnokot adott át Győrben

Elkészült a VGP Park Győr Béta-ban az ASMPT új csarnoka, ahol félvezető és elektronikai termékeket gyártó nemzetközi cég összeszerelési és logisztikai tevékenységet folytat majd. A VGP, a logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója több mint 11200 m2 területű raktárterületet és 2220 m2 irodaterületet adott át a szingapúri központú cég részére. A magas minőségű, környezettudatos épület közvetlen az Audi gyár mellett, Győr ipari övezetében helyezkedik el.

A VGP Park Béta Győr a Bécset Budapesttel összekötő M1-es autópálya mentén található, a 112 km-nél lévő kijárat közelében, az Audi gyár szomszédságában. A Park kiváló infrastruktúrát kínál és a városi tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, jelenleg 70 000 m2 bérbeadott ingatlannal működik, de további 35 000 m2 terület vár még fejlesztésre.

Az ASMPT jól szigetelt, hőszivattyús fűtésrendszerrel ellátott épületei Very Good BREEAM minősítésre várnak a BREEAM International New Construction rendszer szerint. A VGP az ügyfél kérésére magas minőségű, nagy területű iroda blokkokat, a gyártáshoz pedig speciális szobákat alakított ki, az épületek világítását pedig az ASMPT tevékenységeihez alkalmazkodva alakította ki.

A VGP tavaly novemberben adta át a Győr Béta Parkban az Apollo Tyres új elosztó központját, amelyhez egy 24 000 m2 területű raktárterület és 600 m2 irodaterület tartozik. A nemzetközi abroncsgyártó bérleménye közvetlen az Audi szomszédságában helyezkedik el, és európai disztribúciós központ szerepét tölti be a jövőben.

A legmodernebb technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fontos jellemzője. A VGP minden új építési projektje esetében a BREEAM környezetvédelmi tanúsítást tűzte ki célul. A VGP Megújuló Energia Részlegének különálló üzletágával a VGP szeretné elősegíteni ügyfelei zöld energiára való átállását, és támogatni őket a hatékony energiagazdálkodásban. Ezzel párhuzamosan a Részleg zöld energiatermelő kapacitása már 270,5 MWp-ra nőtt. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 41 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és az európai kulturális értékek védelmével foglalkozik.