Átadták a Faedra22 park logisztikai központot

A terveknek megfelelően 2023 nyarán Budapesten átadásra került a közel 16 500 négyzetméteres könnyűipari és logisztikai célokra alkalmas „A” kategóriás Faedra22. A népszerű városi logisztikai ingatlanfejlesztés teljesen bérbeadott, négy nemzetközi és hazai hátterű könnyűipari és logisztikai cég bérli a közel 14 500 négyzetméter raktár és 2 000 négyzetméter iroda területet. A magas színvonalú műszaki megoldások, a rugalmas oszthatóság és az egyedi igények kiszolgálásának lehetősége mellett a kiváló elhelyezkedés volt a legfontosabb szempont a bérlők döntéshozatalánál.

A projekt a hazai tulajdonú Faedra Group ingatlanfejlesztő cégcsoport beruházásában zajlott. A logisztikai központ Dél-Budán, a XXII. kerületben az M0-M6 és 6-os számú főutak találkozásánál, a belvárostól alig 15 km-re található, amely tömegközlekedéssel – autóbusszal és vonattal – is könnyen megközelíthető. A belváros közelségéből adódóan „last-mile” logisztikai operáció végzésére is kiválóan alkalmas az épület.

Az új, műszaki tartalomban is „A” kategóriás raktár és irodaépület kivitelezése 2022 tavaszán kezdődött, a legmodernebb anyagfelhasználás és műszaki kivitelezés mellett. A raktárhelyiségek mellett magas minőségű irodaterületek is kialakításra kerültek. A projekt beruházói kezdettől fogva nyitottak voltak a rugalmas és egyedi igényeket kiszolgáló műszaki megoldások megvalósítására. Ez a jelenlegi bérlőknek kedvezett, hiszen a logisztika mellett kereskedelmi és összeszerelő tevékenységet is végeznek, amelyhez az alap műszaki tartalmon felüli kivitelezésre is szükség volt.

A fenntarthatóság jegyében zöld megoldásokat támogató rendszerek – elektromos töltők, hűtés és fűtésért felelős hőszivattyú rendszer – megvalósultak, a napelem kialakítása és az épület minősítése pedig folyamatban van, hamarosan a BREEAM very good minősítést szerez a Faedra22 ipari és üzleti park.

„A Faedra22 különlegessége nem csupán az, hogy városon belül található, hanem az is, hogy a bérlő-specifikus műszaki és terület bővülési igényeket is szem előtt tartó ipari épületben nem csupán logisztikai, hanem könnyűipari operáció is végezhető, valamint a logisztikai egységekhez magas minőségű kapcsolódó irodaterületek is tartoznak. Ez a komplex szolgáltatás pedig a jelenlegi nehéz piaci helyzetben is vonzó volt ügyfeleinknek, hiszen rövid időn belül sikeresen bérlőkre talált a teljes épület. A bérbeadási tárgyalásokban a 108 Agency volt a szakmai partnerünk” – tette hozzá Boronkay Bence, a Faedra Group ügyvezetője.