Az Appeninn megduplázta az árbevételét

Az Appeninn Nyrt. az első fél évben több mint 100 százalékkal 9,093 millió euróra növelte árbevételét a tavalyi év azonos időszakához képest.

Az Appeninn csoport korrigált működési eredménye 4,72 millió euró volt az első hat hónapban. A jelentős növekedés hátterében az ingatlanportfólió stratégiai átalakítása, a társaság belföldi és külföldi akvizíciói, illetve a költséghatékony operatív működés áll.

A Scope Ratings áprilisban az Appeninn kibocsátói hitelminősítését „B” kategóriáról „B+”-ra, kötvényét pedig „B-„-ról „B+”-ra javította, azaz befektetésre ajánlja, hitelképességi mutatóit, hitel-visszafizetési képességét stabilnak ítéli. Az Appeninn csoport a 2023 első félévi jelentős akvizícióknak köszönhetően számottevő növekedést ért el kereskedelmiingatlan-portfóliójával.

Szűcs Györgyi, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója kiemelte: sikeres akvizícióik, javuló hitelminősítésük, megkétszerezett árbevételük arra utal, hogy olyan stabil alapokat építettek, amelyek hosszabb távon is lehetővé teszik stratégiai céljaik megvalósítását, és a folyamatos növekedést.

Az Appeninn részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. Az értékpapír az elmúlt egy évben 133,50 forint minimumot és 1173 forint maximumot ért el.

Fotó: Getty Images