Az e-kereskedelemben fokozódik a helyzet! Az Amazon bekeményít

A Retail Week birtokába jutott e-mail értelmében áprilistól az Amazon kihagyja azokat a cégeket, amelyek közvetítőként léptek fel az európában értékesített termékek beszerzésénél. A lépésre az indoklás szerint az árak alacsonyan tartása miatt van szükség, emellett a költségek csökkentésére folyamatosan újabb és újabb lépéseket tesz a cég, írja a digitalhungary.hu.

Az Amazon február 15-én erősítette meg, hogy a költségcsökkentés jegyében változtat európai beszerzési stratégiáján. “Ahogy az minden vállalkozásnál szokás, rendszeresen felülvizsgáljuk a termékbeszerzéssel kapcsolatos stratégiánkat, mivel igyekszünk kordában tartani a költségeinket és alacsonyan tartani az árakat a vásárlók számára” – áll az cég szóvivőjének közleményében. 

“Ezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy európai üzleteink számára bizonyos termékeket közvetlenül a márkatulajdonosoktól szerzünk majd be.” A cég áprilisig visszatartja a változás bevezetését, “hogy segítse a nagykereskedőket és a forgalmazókat” a felkészülésben” – tette hozzá a szóvivő.

Az intézkedés nem vonatkozik a piactéren, harmadik félként működő kereskedőpartnerekre, akik maguk intézik az értékesítési folyamatot, ellentétben azokkal, akik közvetítőként lépnek fel az Amazon és a kiskereskedelmi márkák között azáltal, hogy felvásárolják a készletet a termék gyártójától, majd eladják azt az Amazonnak. A közleményben az is szerepel, hogy azoktól a nagykereskedőktől és forgalmazóktól, akik márkatulajdonosok, vagy a gyártóval megállapodtak a kizárólagos forgalmazásról, továbbra is vásárolnak majd.

Fotó: Getty Images