Az Elete Plazában olyan moziverzumot alakítottak ki, hogy Amerika is megirigyelheti

Kereskedelmi 2022-05-11

A plázamozik a pandémia nagy vesztesei voltak, de most ismét előtérbe kerültek, így egyre izgalmasabb jövő előtt állnak. A Etele Plaza 2021 szeptemberében nyitotta meg kapuit, amelynek egyik ékköve az ETELE Cinema, ahol most az újságírók egy exkluzív látogatáson bepillanthattak a kulisszák mögé. A hazánkban egyedülálló felszereltségű mozi különleges termekkel, innovatív technológiáival, illetve prémium szolgáltatásokkal várja a nézőket. A számok is lenyűgözők: 7000 négyzetméter alapterület, 14 terem, 1600 fő.

A nemzetközileg is elismert okospláza 

Az Etele Plaza 55 ezer négyzetméteren több mint 150 üzlettel várja a látogatókat 2021 szeptembere óta. A tervezők és kivitelezők szem előtt tartották a létesítmény kialakítása során a legmodernebb környezetbarát újításokat és előírásokat is. Ennek köszönhetően az épület elnyerte a BREEAM „Very Good” környezetvédelmi minősítést, amellyel összhangban külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés és a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, valamint az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újrafelhasználásának elősegítése.

Minőségi mozizás 

A pláza egyik különlegessége és legjelentősebb szórakoztató funkciója a két szinten kialakított ETELE Cinema, amely 7000 négyzetméternyi alapterületen 14 termével 1600 fő befogadására képes. A látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében számos lehetőség közül választhatnak. A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A kényelmet a spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, a dönthető háttámla és az előrecsúszó ülőfelület is fokozza, így valóban mintha otthon lennénk, hogy megnézzünk egy filmet családi vagy baráti körben.

A mozi több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat. A mozi megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generál tervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozitervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audió- és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt. 

Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg – mondta Radványi Gábor, a fejlesztő Futureal-csoport főépítésze. Majd hozzátette, hogy már Amerikában is megbuktak az önálló, hatalmas mozikomplexumok, akárcsak az elővárosok mellé telepített mallok. Ezért is képvisel az Etele Plaza új trendet, hiszen a város frekventált helyszínén, metróval elérhető lokációban épült meg, ahol az élményközpontúság jegyében az új mozi maximálisan kielégítheti az új igényeket. A hangtechnika, a dizájn és a kényelem mind-mind az új plázatrendeket erősíti, vagyis a bevásárlóközpontok szórakoztató funkciója előtérbe kerül, ezzel együtt az élményfaktor kiemelt szerepet tölt be a kereskedelmi központok sikerében.

Egyedülálló kaland a gyermekeknek - a mesébe illő KIDS terem 

Számos plusz funkciót telepítettek még a mozikomplexumban, így az innovatív tér - amely egyszerre játszótér és moziterem - a Minusplus tervezőiroda munkatársai, Molnár Tímea és Alexa Zsolt ötletén alapszik. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS-terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva. 

 A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett, olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában. Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt. A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A „Fény Mestere – Master of Light 2021” pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek. A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozitermek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.  

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink