Az épületüzemeltetők a zöld energiára koncentrálnak

Kereskedelmi 2022-11-21

A LEO novemberi szakmai összejövetele a makrogazdaság, a zöld energia tárolás és a biztosítás világába vezette a hallgatóságot.

A novemberi szakmai összejövetelen Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Előrejelzés és Elemzés Főigazgatóság vezetője részletes áttekintést adott történelmi keretekbe ágyazva a hazai makrogazdaságról. A szakember kutatási területei közé tartozik az ökonometria és az előrejelzés módszertani kérdései, a magyar gazdaság ciklikus jellemzői és hosszú távú konvergenciája. Az általa vezetett igazgatóság állítja össze azokat a szakmai anyagokat, amelyek a monetáris politikai döntések előkészítéséhez szükségesek.

A makrogazdasági elemzés után következett Ecsedi Pétenek, az az EPS-Connect International Zrt. Kutatás-fejlesztési Igazgatójának jövőbe mutató előadása az energiatárolás lehetőségeiről,  a Zöld Energia PowerCharge megoldásokról, tágabb értelemben, az Energia tárólás új generációs megoldásairól.

A délelőtt hátralévő részében a szövetség legújabb tagja, a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft. mutatkozott be. Kovács Gábor Üzletfejlesztési Igazgató előadását az előzőleg a Tagvállalatok által kitöltött kérdőív válaszainak figyelembe vételével, a Tagok szakmai érdeklődésének megfelelően állította össze és betekintést adva a nemzetközi és hazai biztosítási környezet, a fellelhető megoldások és kockázatok világába.

Fotó: Harangozó Dávid

Partnereink