Az Euronics raktárközpontja a CTPark Budapest Eastben épül

Kereskedelmi 2021-07-15

Az Euronics műszaki áruházlánc közel 28 000 négyzetméteres raktárterületre írt alá szerződést a CTP üllői CTPark Budapest East ipari parkjában. Az Euronics közvetlenül a Lenovo most épülő első európai gyára melletti területen alakít ki egy teljesen automatizált raktárat, amely a tervek szerint 2022 elején kezdi meg működését.

Az Euronics áruházlánc a hazai e-kereskedelemben betöltött meghatározó szerepe és az elmúlt 2 év folyamatosan növekvő forgalma miatt tűzte ki célul egy teljesen automatizált, modern raktárterület kialakítását, amely a CTPark Budapest East ipari parkban közel 28 000 négyzetméteren valósul meg.

„Az elmúlt időszakban komoly növekedés tapasztalható az e-kereskedelem területén, ezzel párhuzamosan pedig az automatizálás szerepe is növekszik. Ez a trend bérlőink esetében is érezhető, így nem meglepő, hogy a műszaki árucikkekre szakosodott Euronics egy teljesen automatizált raktárral bővíti portfólióját az üllői parkunkban, amely központi elhelyezkedése révén tovább segíti a beérkező igények hatékony kiszolgálását” – mondta Huszlicska Dávid, a CTP magyarországi country managere.

„A GKI legfrissebb kutatása alapján a legnagyobb forgalmú magyarországi webshopok listáján a 6. helyet foglalja el jelenleg az euronics.hu. A vásárlási szokások változására mindig a lehető leggyorsabban reagáltunk, amely azt eredményezte, hogy 2 év alatt 6 helyet léptünk előre a rangsorban. A növekedési stratégiánk következő fontos lépése a CTPark Budapest East ipari parkban található új raktárunk fejlesztése, amelyhez minden feltétel adott, és a CTP minden fejlesztési igényünket ki tudja elégíteni. A megnövekedett volumenű értékesítés — közel háromszor annyi online rendelés érkezett az Euronics műszaki áruházlánc webáruházába a tavaszi boltzár alatt, mint a tavalyi év azonos időszakában — megkívánja az automatizált rendszerek használatát, amelyek kiépítése még az idén elkezdődik, és terveink szerint 2022 elején a teljes működés is beindul” – nyilatkozta Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezetője.

A CTPark Budapest East Üllőn, Budapesttől 8 km-re délkeletre, az M0-ás körgyűrű és az M4 autópálya találkozásánál található, nem messze a budapesti nemzetközi repülőtértől, amely ideális környezet az e-kereskedelmi igények gyors és hatékony kiszolgálására.

Partnereink