Az IMMOFINANZ megvásárolja a CPI kiskereskedelmi portfólióját

Kereskedelmi 2022-09-20

Az IMMOFINANZ a magas hozamú ingatlanokra összpontosító, értékteremtő növekedési stratégiájának részeként 53 kiskereskedelmi ingatlant vásárol a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon a többségi tulajdonosától, a CPI Property Group (CPIPG) vállalatától.

A megvásárolt portfólió nagyjából 217 000 négyzetméter bérelhető területet foglal magában, és teljes mértékben bérbeadott, kihasználtsága pedig 99%-os. A vételár összesen 324,2 millió euró. Az adásvételi szerződést a tegnapi napon írták alá, a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban található 36 kiskereskedelmi ingatlanra vonatkozó első szerződés megkötésével együtt, amelyek 108 000 négyzetméter bérbeadható területet foglalnak magukban. Ezen ingatlanok 191 millió eurós vételárát meglévő forrásokból finanszírozták. A 17 magyarországi és szlovákiai ingatlant érintő tranzakció várhatóan az év végéig megtörténik.

Azzal számolnak, hogy a négy közép-európai országban végrehajtott felvásárlással 25 millió euróval nő a bérletidíj-bevételük. Az Immofinanz több mint 30 éve működő kereskedelmi profilú ingatlancég, amely Ausztria, Németország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Magyarország, Románia, Lengyelország és az adriai régió kiskereskedelmi és iroda szegmensére fókuszál. A bécsi és varsói értéktőzsdén is jegyzett ingatlanbefektető ingatlanportfoliójának értéke 5,4 milliárd euró, amelyhez több mint 220 ingatlan tartozott az ügylet előtt.

Fotó: Getty Images - illusztráció 

Partnereink