Az Indotek a magyar plázapiac egyik nagyágyúja lett

Pontosabban az Indotek Grouphoz tartozó GSZ-Monument Kft. a vevő, amelyet Jellinek Dániel, a vállalat vezérigazgatója és többségi tulajdonosa idén alapított 3 millió forint alaptőkével, saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása főtevékenységgel.

A GSZ-Monument Kft. tehát megvásárolja a Corvin Plazát, a Duna Plazát, a Győr Plazát és a Miskolc Plazát. Ezzel a jelentős tranzakcióval a francia Klepierre kivonul Magyarországról, amely pedig az elmúlt időszakban jelentős szerepet töltött be a magyar bevásárlóközpont üzletágban.

Az Indotek egyébként tavaly már megvette a franciáktól a székesfehérvári Alba Plazát és a nyíregyházi Nyír Plazát is. Érdekesség, hogy a Duna Plaza jelentős részei nemrég megújultak, hogy a régebbi belső struktúrája versenyképes legyen a későbbi generációs bevásárlóközpontokkal szemben.

Korábban a B kategória volt a sláger

Az Indotek Group jóval korábban a B kategóriás kereskedelmi ingatlanok piacvezető cégeként lett ismert, azonban az utóbbi időben jelentős tranzakciókat hajtott végre, amelyek országosan is jelentős ingatlanok portfólióba gyűjtését jelentették.

A cégcsoport először vidéki bevásárlóközpontokat vett meg, majd kezdett korszerűsítési programokba, többek között a Zala Plaza, a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza is teljesen megújult. Azonban a fővárosban sem tétlenkedtek, ennek eredményeként a 2015-ben megvásárolt Csepel Plaza is kívül-belül megújult.

A vállalat idén tovább folytatta expanziós stratégiáját, hiszen többek között Budapest egyik legikonikusabb szállodáját, a Gellért Szállót vette meg a Danubiustól, hogy a tervek szerint luxushotelként újítsa fel. Az Indotek ekkor közölte, hogy jelenleg több mint 300 ingatlan felett rendelkezik. A beépített és bérbe adható ingatlanterületének nagysága pedig összességében meghaladja az 1,3 millió négyzetmétert, amelyen több mint 2500 bérlő osztozik.

Ingatlanportfóliójába tartozik – mások mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, 14 vidéki bevásárlóközpont, szállodák és számtalan raktárcsarnok és ipari terület. Az Indotek Group több saját fejlesztésű lakópark-projekttel jelen van a lakossági ingatlanpiacon is.