BRAGA – a méretre szabott öltönyök és szalonok világa

– Mióta foglalkoznak férfi felsőruházati termékek konfekciógyártásával?

– A BRAGA márkát megteremtő és forgalmazó C.Park Kft. már a kilencvenes évek óta a hazai férfi konfekcióipar egyik fontos szereplője. Fő tevékenységünk férfi felsőruházati termékek, zakók, pantallók, öltönyök, kabátok gyártása.  A saját ruhagyárunkban készített divatáruk több mint 9o%-át külföldön, elsősorban Spanyolországban, Angliában, Németországban, Franciaországban értékesítjük.

– Milyen célcsoportoknak készítenek öltönyöket?

– Termékeink színvonalát több márkával is illusztrálhatjuk, hiszen az elmúlt években olyan, a divatot meghatározó cégeknek gyártottunk különböző divatcikkeket, mint például a ZARA, a Hugo Boss, a Tommy Hilfiger, a Zadig & Voltaire és az Ungaro. Ezen kívül még számos neves európai üzlethálózatnak és áruházláncnak szállítunk öltönyöket. A belföldi piacon a közép-, és felsőkategóriás konfekcióban már sokak által jól ismert a BRAGA márka, ráadásul brand-ünk az elmúlt években több szomszédos országban is megjelent.

A kezdetektől vallott alapelvünknek megfelelően a BRAGA termékek mindig nagyon jó minőségű, túlnyomórészt európai szövetekből készülnek. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a textil-, és konfekcióipari technológiák fejlődését, az aktuális divattrendeket, az ezeknek köszönhető újdonságokat pedig próbáljuk a lehető leggyorsabban beépíteni a kollekcióinkba. Nagykereskedői tevékenységünk eredményeként az ország számos pontján a legjobb ruhaboltokban lehet megtalálni termékeinket, illetve Budapesten két saját üzlettel is rendelkezünk.

– Szerencsére a kiskereskedelem jelentősen fellendült, miközben egyre igényesebbek az emberek, a stílusok és trendek is gyorsan eljutnak hazánkba. Milyen fejlesztésekben gondolkodnak még a jövőben?

– Az elmúlt év tapasztalatai azt mutatták, hogy idehaza is kialakult, és növekvőben van egy nagyon igényes vásárló kör, amelynek tagjai már nem elégszenek meg a boltokban található, konfekció technológiával készített öltönyökkel.  Az eddig megszerzett szakértelmünk, anyag-, és gyártási ismereteink felhasználásával szeretnénk ezt a réteget is kiszolgálni, ezért BRAGA Sartorial márkanéven elindítottuk a méretre készített öltönyöket, zakókat, majd később kabátokat is kínáló szalonunkat. Tekintettel az itt használt szövetek rendkívül magas minőségére (Loro Piana, Cerruti, Dormeuil, Holland & Sherry stb.), az egyedi szabásra, illetve a kézműves manufaktúrákat idéző kivitelezésre, ezek a termékek szükségszerűen drágábbak az átlagos boltokban elérhető öltönyöknél, de a cégünk által kidolgozott speciális konstrukcióknak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy szalonunk a hazai piacon még elfogadható árszínvonalon dolgozzon.

– Ez pontosan mit jelent?

– Méretre készített, egyedi, monogramos, viselője stílusát hűen tükröző, tökéletes eleganciát sugárzó öltönyeink ára anyagtól, modelltől, egyéb részletektől függően többnyire 2oo.ooo és 45o.ooo Ft között alakul.

– Ezek szerint visszatérnek a régi idők igényes ruhaszalonjai, ahogy azt a szerencsésebb nyugati országokban a mai napig is láthatjuk?

– Első szalonunkat a Budaörsi u. 245. szám alatt található székhelyünkön alakítottuk ki, de a közeli jövőben Budapest belvárosában is szeretnénk egy igényes üzletet nyitni. Amint már említettem, csúcsminőségű szöveteket használunk, a legjobb angol, francia és olasz textilüzemek anyagait ajánljuk ebben a termékcsoportban. Ezek a világhírű gyárak több száz éve ismerik a szövetkészítés tudományát, van olyan partnerünk, amely már a XVII. század óta ezzel foglalkozik. Hatalmas modell- és fazonválaszték áll rendelkezésre, vagyis mindenki a saját stílusa és igénye szerint rendelheti meg öltönyét.

– Áruljunk el egy kis műhelytitkot! Hogyan zajlik a valóságban a munka egy igazi szalonban?

– Vevőinket a tervezés kezdetétől bevonjuk, aktívan részt vehetnek a szövetek kiválasztásában, az öltöny részleteinek meghatározásában. Tetszés szerint, az anyag- és modellválasztáson túl, akár még a cérnák színéről vagy a gombokról is a megrendelő dönthet. Szükség esetén azonban kollégáink is szívesen állnak a vásárló rendelkezésére, és nagy tapasztalattal segítenek ebben a folyamatban.

– Végezetül beszéljünk kicsit a divatról! Melyek most a meghatározó trendek?

– Ha kérik, szívesen tájékoztatjuk vásárlóinkat az aktuális trendekről, és amint éppen említettem, szakértő kollégáink mindenben segítenek, ha kell. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy azok a sikeres és elegáns férfiak, akik szalonunkba méretre készített öltönyért jönnek, nem feltétlenül a trendeket akarják követni, hanem nagyon határozott elképzelésekkel rendelkeznek saját stílusukról, és az ennek megfelelő ruházatról, ami a mindig változó trendektől függetlenül hosszú távon garantálja számukra a tökéletes megjelenést.