BREEAM minősítést szerzett az East Gate Pro Business Park első üteme

BREEAM International New Construction Very Good fenntarthatósági minősítést kapott a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első ütemében átadott A1 és B1 csarnok. A minősítést a csarnokok többek között fenntartható energia- és vízhatékony gazdálkodásukkal érdemelték ki.  A fejlesztés során környezettudatos, jól tisztítható és károsanyag-tartalomtól mentes építőanyagokat használtak, illetve előtérbe helyezték az energiahatékony megoldásokat és a kivitelezés alatt keletkező hulladék újrahasznosításával az építkezés környezetre gyakorolt hatásának csökkentését.

A BREEAM New Construction fenntarthatósági alapú keretrendszerben a „Very Good” szintű minősítést értek el a WING által fejlesztett East Gate Pro Business Park első, 2022 őszén átadott csarnokai. A keretrendszer kilenc kategória szerint értékeli az épületeket, a csarnokok pedig többek között fenntartható, energia– és vízhatékony gazdálkodásukkal, magas minőségű hőszigetelésükkel (min. 16°C belső hőmérséklet biztosított), érdemelték ki a minősítést.

Az East Gate PRO a nagy sikerű East Gate Business Park második üteme, amely modern és személyre szabható raktározási megoldásokat kínál Fóton, az M0 és M3 autópályák találkozásánál, a Megyeri hídtól pár percre. A kiváló autós elérhetőség mellett a tömegközlekedéssel is könnyen elérhető.

„Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a fenntarthatóság, valamint az épületek környezettudatos és magas minőségű fejlesztése és üzemeltetése elsődleges szempont a bérlők számára. Ezt az igényt természetesen mi is szem előtt tartjuk fejlesztéseinknél és a törekvéseink létjogosultságát az is bizonyítja, hogy a már zöld minősítéssel rendelkező East Gate PRO Business Park első üteme 100%-os bérbeadottság mellett működik. Nyár végén átadjuk a következő ütemben épülő A2 csarnokunkat, amely spekulatív alapon indított fejlesztés esetében is maximális rugalmassággal tudjuk kezelni a bérlői igényeket” – hangsúlyozta Korda Zsófia, a WING Zrt. Corporate Sales Relations és Business Development, Chief Sales Officer (CSO).

A WING legnagyobb fejlesztései már több mint tíz éve a fenntarthatóság jegyében épülnek, míg a korábban elkészült épületeknél a cégcsoport folyamatosan dolgozik a korszerűsítésen: a meglévő teljes ipari portfólió tekintetében cél, hogy középtávon minden épület zöld minősítést szerezzen.