A Budapest Airport elnyerte az év cargo repülőtere díjat

Kereskedelmi 2022-09-21

Pénteken rendezték meg Londonban az egyik legnagyobb nemzetközi cargo médiaügynökség, az Air Cargo News éves díjátadóját. A légiszállítási ágazat Oscar-díjaként is emlegetett elismerést idén az év cargo repülőtere kategóriában a szakmai zsűri döntése alapján – megelőzve többek között a szingapúri és a brüsszeli repülőteret is – a Budapest Airport kapta

Óriási elismerést kapott a Budapest Airport cargo üzletága az Air Cargo News Awards 2022 díjátadón: a magyar főváros repülőtere elnyerte az év cargo repülőtere díjat. Az elismerés jelentőségét tovább növeli, hogy a Budapest Airport a díjátadón pedig olyan nagy, évi többmillió tonna árut regisztráló központokat előzött meg, mint a Brussels Airport Company, a szingapúri Changi Airport Group és a Liege Airport. A díjat neves szakmai zsűri értékelése alapján ítélték oda. 

Az elismeréssel kapcsolatban Kossuth József, a Budapest Airport cargo vezetője elmondta: „fejlődésünk egyik pillére a kiváló infrastruktúránk. A Közép-Kelet-Európai régió szívében fekvő budapesti repülőtér kiváló légi és földi összeköttetéssel rendelkezik az európai nagyvárosok felé. Az a lehetőség azonban mit sem érne a kiemelkedő cargo konnektivitásunk és a remek cargo közösségünk nélkül. Éppen ezért a díj nem csupán minket illet, hanem minden szereplőt, aki a budapesti cargo ökoszisztéma alakításában kulcsszerepet játszik: hatóságokat, logisztikai vállalatokat, szállítmányozókat, földi kiszolgálókat, légitársaságokat, logisztikai szövetségeket. Mindannyiunk közös sikerét ünnepelhetjük ezzel a nemzetközi elismeréssel.”

„A BUD Cargo City megépítése kiváló időben meghozott döntésnek bizonyult. Nemcsak a koronavírus-járvány alatt jelentette a légiárukezelés legbiztosabb bástyáját, hanem az azt követő időszakban is óriási versenyelőnyhöz juttatott bennünket – hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója. Hozzátette: "légiáruszállítási központunk mára rekord mennyiségeket regisztrál, a KKE régióban pedig vezető cargo árunövekedést tudhat magáénak. Biztos pontot jelentünk az ellátási lánc és ezáltal a magyar gazdaság minden szereplője számára, nem beszélve arról a több mint tizenkétezer munkavállalóról, akik a légiáruszállítás területén dolgoznak. A Budapest Airport cargo csapatának nevében szeretnék köszönetet mondani a légiáruszállítási partnereinknek és az Air Cargo News-nak ezért a hatalmas elismerésért.”

Fotó: bud.hu

Partnereink