Bukaresti irodaközpontot vett az Indotek Group

A Băneasa Business Center megvásárlásával közel 10 ezer négyzetméter bérelhető irodaterülettel bővítette romániai ingatlanportfólióját az irodaházak akvizíciójában, üzemeltetésében és bérbeadásában több mint húsz éves tapasztalattal rendelkező Indotek Group.

A kiemelkedő lokációjú, a város északi üzleti negyedének szívében található Băneasa Business Center a modern bukaresti irodaházak első generációjának tagja. Az épület egyedi értékét többek között kiváló műszaki adottságai, parkolóhelyeinek magas száma, hatalmas teraszai és az Észak-Bukarestre és a környező zöldterületekre néző egyedülálló panorámája adja. Az épület 15 éves bérbeadási múlttal rendelkezik, kiemelkedő bérlőmegtartási arány mellett, jelenleg is 94 százalékos a kihasználtsága, és számos nemzetközi vállalatot tudhat bérlői között.

„A most megvásárolt business center irodáit 2019 óta bérelte a romániai Indotek Group, így volt időnk alaposan feltérképezni az irodaház adottságait, illetve a benne rejlő potenciált a vásárlás előtt. Az akvizícióval az a célunk, hogy hosszú távon üzemeltessük, fejlesszük az irodaházat, illetve, hogy tovább javítsuk a kihasználtságát” – mondta el a tranzakció kapcsán Florin Tirla, az Indotek Group Romániáért és Bulgáriáért felelős regionális vezetője.

Az Indotek Group 2019 őszén, a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont akvizíciójával lépett be a román ingatlanpiacra, több mint 50 ezer négyzetméternyi ingatlanterületet szerezve a román plázapiacon. Az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett többek között Közép-, Kelet és Dél-Európában is folyamatosan keresi a potenciális befektetési lehetőségeket. Jelenleg összesen 12 ország ingatlanpiacán folytat sikeres ingatlanbefektető és ingatlanfejlesztő tevékenységet a társaság.

„A felfelé ívelő romániai ingatlanpiac kiváló befektetési lehetőségeket kínál, ezt a lezárt ingatlan tranzakciók volumenében regisztrált növekedés és a külföldi befektetők érdeklődése is alátámasztja. A romániai ingatlanbefektetéseknek a nemzetközi tőkeáramlás dinamikája, a makrogazdasági környezet, a piaci likviditás szintje, és a javuló romániai finanszírozási környezet is kedvez. Terveink szerint értéknövelő stratégiánkhoz illeszkedő ingatlanok megvásárlásával építjük tovább romániai portfóliónkat és tovább erősítjük jelenlétünk az ország ingatlanpiacán” – tette hozzá Hornok Krisztián, az Indotek Group tranzakciós igazgatója.

Az ügyletben a társaságot a Tuca, Zbarcea és Társai Ügyvédi Iroda képviselte.

Fotó: pixabay.com – illusztráció