A Corvin Technology Park és az Esterházy-kastély is nyert

Május 5-én került sor, Ljubljanában a Zavod Big szervezet által alapított, a délkelet-európai régió kreatív iparágainak eredményeit, innovatív megoldásait értékelő és népszerűsítő BIG SEE díj átadójára. Tavalyi évben a pandémia miatt nem tudták megtartani a rendezvényt, így annál nagyobb érdeklődés várta az idei eseményt.

A 3h építészirodától két különböző épület nyert a Köz-, és kereskedelmi épület kategóriában: 2021-ben az ország legnagyobb barokk kastélya, a fertődi Esterházy-kastély műemléki épülete nyugati szárnyának rekonstrukciója, a kortárs elemekkel finoman átszőtt helyreállítás nyerte el a zsűri tetszését. 2022-ben pedig az emberközpontú, újgenerációs Corvin Technology Park irodaház, ami Józsefváros legnagyobb városfejlesztési programjának része, a Corvin Sétány lezárásaként kap kiemelt szerepet.

Az Esterházy-kastély nyugati szárnyában a képtár folyamatosan frissülő kiállításokkal, az egykor a személyzet lakhelyeként szolgáló patkószárny termei pedig az Esterházy-kincsek bemutatóhelyeként fogadják a látogatókat.  A Corvin Technology Park WELL minősítésű irodái a dolgozók egészségi állapotát és jó közérzetét szolgálja, udvarai és terei pedig a városi életteret gazdagítják.

A 3h társalapítója, a díjakat átvevő Gunther Zsolt így nyilatkozott az eseményről: „Két egymástól nagyon különböző épülettel szerepeltünk sikeresen, melyeket azonban egy fontos fogalom kapcsol össze – az innováció. A fertődi kastély íves mennyezete barokk társait idézi meg mai eszközökkel, ez valódi újítás a műemlékvédelem területén. A Corvin irodaház pedig nem egyszerűen munkahely, hanem térfüzérével közösségformáló kapuként is szolgál a sétány kezdőpontján. Nagyon örülünk az elismerésnek, hiszen Közép-Európa a mi tágabb otthonunk.”

Fotó: Corvin Technology Park