A CPI Facility Management lett Az Év FM vállalata

A CPI Facility Management a CPI Hungary üzemeltetési szolgáltatójaként az összesen 350 ezer négyzetméter alapterületű magyarországi ingatlanportfólió létesítménygazdálkodási feladatait látja el. A vállalat „FM in-house” szolgáltatása a gyors és minőségi munkavégzést teszi lehetővé, ennek köszönhetően közel 7000 bejelentést kezeltek egy év leforgása alatt 97%-os megoldási aránnyal. Az FM-tevékenység ráadásul több ingatlanszegmenst is érint, amelyek személyre szabott egyedi megoldásokat igényelnek, hiszen a portfólió részei többek között irodaházak és bevásárlóközpontok, mint például a Balance Office Park, a Gateway Office Park, az Arena Corner, az Europeum, a Pólus vagy éppen a Campona.

A működés magas színvonalával párhuzamosan folyamatos a vállalati struktúrák, a műszaki eszközpark és know how fejlesztése, illetve a hatékonyság növelése, valamint a kollégák rendszeres képzése. A tavalyi évben az épületek kiemelkedő kihasználtsági szintje, valamint az új tranzakciók jelentős aránya is igazolja, hogy a bérlők maximálisan elégedettek a CPI Hungary szolgáltatásaival, köztük a létesítménygazdálkodási megoldásokkal.

 
Győri Gyula, a CPI Facility Management vezetője átveszi a díjat

A CPI Facility Management kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, egyúttal támogatja a bérlők edukációját a fenntartható működés során. A gazdaságosságon túl a fenntarthatóság jegyében elemzik az egyes folyamatok rövid és hosszú távú hatásait, ennek a professzionális rendszerszemléletnek az eredménye a Tudatos Épület-koncepció, amelyet először a Balance Hall épületben alkalmaztak. A koncepció lényege, hogy az adott épület az üzemeltetés során rövid időn belül tudjon reagálni a környezet és az időjárás okozta változásokra, illetve maximálisan ki tudja aknázni az energia-megtakarítási lehetőségeket, amely mind a tulajdonosok, mind a bérlők számára egy igazi win-win megoldás.

A vállalat folyamatosan alkalmazkodik a legújabb trendek elvárásaihoz és az ESG követelményeihez, ennek egyik kiemelkedő eredménye, hogy a cégcsoport 2022-től az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja, így egyrészt nagy lépést tesz a fenntartható épületüzemeltetés felé, másrészt a bérlőik is jelentős mértékben csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat.

Fotó: Gateway Office Park